Projeksiyon VGA Kablo Hatası
-
Mritler sınıftaki projeksiyonu açınca bazen 3 dk sonra bazen 15 dk sonra videodaki gibi yanıp sönmeye başlıyor. Bazen sarımtırak bi renk bazen kırmızı bi hal alıyor. Bazen de videodaki gibi parlak parlak yanıp sönüp renk değiştiriyor..
Bazen pcye bağladığım yerin 5 6 cm yanındaki o hafif topuz gibi olan kalın yerin giriş çıkış tarafındaki kabloları oynatınca düzeliyor. Bazen hiç düzelmiyor..
Problem kabloda mı ? PC giriş yerinde mi? Yoksa o hafif kalın topuz yerde mi?
video bu. Fikir yürütelim biraz :S kabloyu değişir demeyin 10 12 metre kablo :F
giriş yerini değiştireyim dicem de içinde bi sürü kablo vardır kolay değişmez. Tamirci çağırayım desem bi sürü para ister. Kesip götürsem zaten hiç olmaz.. Fikirlerinize ihtiyacım var..
Okul şirinevlerde, gelip yaparım diyen olursa makul bi ücret üstüne de çay ısmarlayabilirim ;)
-
moruk pek anlamam ama çalıstıktan bır sure sonra oluyor demişsin bu kablodan daha cok sanki ampul yada baska birşeye delalet gibi
aletın omru bıtmıs yada pcnın ekran kartı cok ısınıyor felan olmasın :\
-
DestinatioN bunu yazdı
moruk pek anlamam ama çalıstıktan bır sure sonra oluyor demişsin bu kablodan daha cok sanki ampul yada baska birşeye delalet gibi
aletın omru bıtmıs yada pcnın ekran kartı cok ısınıyor felan olmasın :\
yok hacı, 3 4 farklı pc kullanılıyo. hepsinde aynı sorun var. kabloyu biraz oynatınca bazen düzeliyor. veya çıkarıp takınca falan..
kabloya yoğunlaştım ampül hiç aklıma gelmediydi yarın b,ir de onu analiz edeyim. lakin kabloda gibi olay.
bazen direkt ilk takınca da yapabiliyor.
ampül ısınıyo falan desem sabah ilk ben kullanıyorum ısınma olayı da yok.
edit: mk ben lamba diyince bildiğin ampül gibi bişey alıp değiştircem sanıyodum, o da baya teferruatlıymış :F
joe_black tarafından 13/Kas/13 18:13 tarihinde düzenlenmiştir -
hdmi çıkışı varsa onu kullanabilirsin.
-
Bir yerden farklı bir projeksiyon ödünç alma gibi bir durumun var mı ?
Çünkü sorun projeksiyonda gibi görünüyor...
Kablodaysa tamir ettiremezsin fabrika çıkışlı satılıyor.
10 - 12 metre nasıl ayarlamışlar anlamadım yalnız projeksiyonu denemek lazım...
Aslında küçük bildiğimiz normal vga kablosu ile de deneyebilirsin.
Eğer ki kabloyu da değiştirince sorun aynıysa projeksiyonda sorun vardır onun icabına bakarsın.
Yok değilse kabloyu tamir ettiremezsin mecbur değiştirmek zorundasın :| -
sorun kabloda kablo da kırılma va sanırım benzer sorunu bende yaşadım tv ve pc arasında kablo çekmiştim bir süre sonra renk bozulmaları oluyor
kabloyu deiştirince sorun çözüldü
goldfinger tarafından 13/Kas/13 18:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Hybris bunu yazdı
tek giriş çıkış var hacım. vga dan başka seçeneğim yok.
Lupin bunu yazdıBir yerden farklı bir projeksiyon ödünç alma gibi bir durumun var mı ?
Eğer ki kabloyu da değiştirince sorun aynıysa projeksiyonda sorun vardır onun icabına bakarsın.
Yok değilse kabloyu tamir ettiremezsin mecbur değiştirmek zorundasın :|Her sınıfta var projeksiyon da bakalım yarın verir heralde birisi deneyim bi. sınıfların hepsinde öyle hacım. ama en dandik kablodan mk. benden önceki hocaya diyom ha adam gibi bişey alaydınız diye ucuzu buydu diyo. skinde değil ki 6 ay sonra bozulsa başkası yeniden alması gerekecek falan.. projeksiyon tavana monte kutuda. çıkarma şansım var tabi kapağı var. sınıfın bi köşesinden bi köşesine işte 10 değilse de 9 metredir :)
bi değiştirip deniyim yarın eyw.
goldfinger bunu yazdısorun kabloda kablo da kırılma va sanırım benzer sorunu bende yaşadım tv ve pc arasında kablo çekmiştim bir süre sonra renk bozulmaları oluyor
hocam sadece renk bozulması değil böyle flash çakıyosun gibi yanıp sönme de oluyor videodaki gibi.. ampul ömrü bitince böyle mi yapar acaba?
-
joe_black bunu yazdıHybris bunu yazdı
tek giriş çıkış var hacım. vga dan başka seçeneğim yok.
Lupin bunu yazdıBir yerden farklı bir projeksiyon ödünç alma gibi bir durumun var mı ?
Yok değilse kabloyu tamir ettiremezsin mecbur değiştirmek zorundasın :|Her sınıfta var projeksiyon da bakalım yarın verir heralde birisi deneyim bi. sınıfların hepsinde öyle hacım. ama en dandik kablodan mk. benden önceki hocaya diyom ha adam gibi bişey alaydınız diye ucuzu buydu diyo. skinde değil ki 6 ay sonra bozulsa başkası yeniden alması gerekecek falan.. projeksiyon tavana monte kutuda. çıkarma şansım var tabi kapağı var. sınıfın bi köşesinden bi köşesine işte 10 değilse de 9 metredir :)
bi değiştirip deniyim yarın eyw.
goldfinger bunu yazdısorun kabloda kablo da kırılma va sanırım benzer sorunu bende yaşadım tv ve pc arasında kablo çekmiştim bir süre sonra renk bozulmaları oluyor
hocam sadece renk bozulması değil böyle flash çakıyosun gibi yanıp sönme de oluyor videodaki gibi.. ampul ömrü bitince böyle mi yapar acaba?
projeksion hiç kullanmadım ampul konusunda bişey diyemiyecem ama 2 metrelik bi kablo alıp deneye biliesin 15 20 tl bişeydir
-
hacım velilerden para toplaması sıkıntı. 15 20 liraya aldım diyelim denicem tut ki çalıştı o kablo işe yaramıcak artık, uzun aldım diyelim taktım çalışmadı ampul bitmiş olsun o zaman kablo gene çöpe :D
daha tahta için para toplayamadım cebimden verdim. bi de buna para istesem öperler :D
gene de saol aklımın ucunda bulunsun olmadı son çare denicez :)