Projeler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

selam müritler

bugün matematik hocamız bize bir duyuru yaptı, amerika eğitim ateşeliği destekli bir proje yarışması yapılıyormuş.

bu projeye katılan okullar arasından 1.seçilen grup amerikaya gidiyor,1 hafta beleş takılıyormuş...
    ve üniversitede burs imkanı..

konu şu ;  şu an zaten var olan birşeyi geliştirmek veya yeni bir şey üretmek.

geçen yıl doğu illerinden bi grup ( adı aklıma gelmedi ) şampiyon olmuş,yaptıkları ise diş fırçasına macun düzeneği eklemek,2.olan grup ise tekirdağ grubu,adamlar 60 bin tl toplayıp atık su arıtma tesisi yapmış ve 2. olmuşlar, yani maddiye pek kasmıyor...

benim projem şu ;

karton kutu,sıcaklığı muhafaza edecek şekilde alüminyum fulya tarzı,birşey ile kaplanacak., bu düzeneğin içine,aynı mikrodalga fırında olduğu gibi,
    dönen motor sistemi,ve üzerine tabak yapılacak..
    daha sonra,içeriye takılacak olan ampullar yardımı ile ( içi full ampul olacak ama ) oraya konulan yemek,o ampullerin sıcaklığı ile ısınmış olacak , azcık ısınsa yeter sanırım :P

Koca hestiy aya bedenem ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Frosttear
    Frosttear's avatar
    Erkek

"alüminyum fulya" demen çok güldürdü beni bak:))

ayrıyetten şöyle bişide yapabilirsin: bir tencere düşün çorba yapıyorsun içinde...tarhana mesela çok karıştırılması gereken bir şey düşün...kendi karıştıran bir tencere yapabilirsin...

aklında oluşturabilmen için: bir tencere düşün...içinede yuvarlak ama tam sığmayan bir karton fln koy...bir kısmı eğik olarak kalıcak o kartonun...altınada bir motor koyarsın sürekli döndürürsün...yani eğik olarak döner sürekli...böylece karıştırılmış olur...hatta dahada gzeli mixerler vr onları tencereye entegre edersen hem karıştırır ufak ufak devirdaim sağlar...hemde dibe çökme olmaz...

Kolay Gelsin,
    -Frost

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ehveniser
    ehveniser's avatar
    Erkek

aman orayı düzeltelim iyi dalga geçerler :D

evet hocam,fikir süper ötesi diyebilirim,sağol :)

başka müritlerin de projelerini bekliyorum bu şekilde..

Koca hestiy aya bedenem ?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

hemen arkadaşın tencere fikrine ekleme yapalım sen istersen bunu biraz daha farklı yap yanan ateşin oluşturduğu ufak bir basınç kuvvetinin o mekanizmayı döndürmesini sağlayan birşey yaparsan o durumda sistemi karıştıran düzenek için ayrı bir enerji kaynağı ihtiyacın olmayacağı için çok daha fazla prim yapabilir ki süper olur bence...

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
    1000 verip 1 mi alacaksın yani? Her gün daha az enerji tüketen şeyler üretilmeye çalışılırken sen yemek ısıtmak için motor + n tane ampul kullanmayı düşünüyorsun. Şevkini kırmak gibi olması fakat pek parlak gelmedi bana (kutunun içi parlak olur ama:)

Sen hiç kaval çaldın mı?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ghostface
    ghostface's avatar
    Erkek

hayvan gübresiyle  yajıt yapabilirsin sanırım bu gibi buluşlar vardı ama günümüze uygun yapılırsa artı

daha güzel var deniz suyunun içilebilinmesi için gereken arıtmayı en düşük fiatta yapmak  bakın bu konuyu en iyi araştırabileceğin yer

DUBAİ orada denizsuyunun artılmış olarak içiyor vede yıkanıyorlar mahlum yakında doğal su kalmıyacak bari denizsuyunu ülkemiz el atsın yoksa başkaları konacak ..

ee birde sunuda düşün bu makinelerin havaya etkileri neler havayı temiz olmasını istiyorsak  fabrikaların makinelerin yerine  eskisi gibi insan gücüyle calıştırılması yani tersilerimiz yok olakta onun için büyük tekstil fabrikaların yerine 50 kişilik küçük atölye kurup her şey dikilmesi ama elle ninelerimizin zamanındaki g,b,

halı fabrikası yerine el dokuması...

ozaman insanlarımıza daha cok iş vede dahacok calışma düşer ee ozaman belki herkezin karnı doyar...

tren kalktı geç kaldın
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

ooo inovasyoncu seni :) bende yarıştım.. şike vardı geçen sene haberin olsun..

Azcık edit : kendi projen açık açık söylüyorum kusura bakma :D berbat :D sen hangi okuldasın bu arada ? geçen sene katıldı mı sizin okul?

Ulan o diş fırçasıyla oynamıştım yarışmadan önce.. kırsaydm keşke :D

Frosttear bunu yazdı:
    -----------------------------

"alüminyum fulya" demen çok güldürdü beni bak:))

ayrıyetten şöyle bişide yapabilirsin: bir tencere düşün çorba yapıyorsun içinde...tarhana mesela çok karıştırılması gereken bir şey düşün...kendi karıştıran bir tencere yapabilirsin...

aklında oluşturabilmen için: bir tencere düşün...içinede yuvarlak ama tam sığmayan bir karton fln koy...bir kısmı eğik olarak kalıcak o kartonun...altınada bir motor koyarsın sürekli döndürürsün...yani eğik olarak döner sürekli...böylece karıştırılmış olur...hatta dahada gzeli mixerler vr onları tencereye entegre edersen hem karıştırır ufak ufak devirdaim sağlar...hemde dibe çökme olmaz...

Kolay Gelsin,
    -Frost 

-----------------------------
    Onu da düşündük te yapılmıştı diye hatırlıyorum o sebepten biz elleşmedik bu proceye..
    Ha , bizim procemize gelince... Küçülebilen şişe :D Süper eğlenceli bi yarışmaydı ya :D ankaraya gidip gelmiş olduk en azından..

...said addicted.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

birinci dediğin şey bi poka yaramaz ama senin de dediğin gibi "doğudan bi grup" olduğundan torpil geçmişler fena halde

yoksa ikinci dediğin grup açık ara birinci olmalıydı

senin proje de üstte söyledikleri gibi biraz gereksiz olmuş çünkü çok fazla enerji harcayıp az iş görüyorsun

bunun faydası değil zararı olur

ya da sen tam anlatamadın olayı 

________ inspired by love and guided by knowledge _______
Toplam Hit: 1040 Toplam Mesaj: 8