folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Projelerimiz İçin Yapay Zeka Nasıl Eğitilir Ve Çıktı Alınır



Projelerimiz İçin Yapay Zeka Nasıl Eğitilir Ve Çıktı Alınır

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Eylül/2007
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar, kavramları tam olarak bilmediğim için doğru kelimelerle soramayabilirim kusura bakmayın.

    benim yapmak istediğim; kendi elimizdeki data setini hangi yolla bir yapay zekaya aktarıp, onu eğittikten sonra, yine kendisine soru sorup anlamlı bir cevap alabiliriz? 

    Örnek olarak chatgpt'ye bir hikaye anlattığımızda ve o hikaye ile ilgili soru sorduğumuzda cevap verebiliyor. Bunun gibi bişey yapmak istiyorum bende. 

    benim anladığım kadarıyla oturupta python ile baştan bir kodlama yapılmıyor( en azından bizim yapmamıza gerek yok). bu işe en uygun template modeli seçiyorsun ve dataları aktarmaya başlıyorsun sonra çıktı alıyorsun. ama nasıl? cloud teknolojileri mi var bunun için bilen var mı?

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2010
    Erkek

    Yapay zekayı bir buluta yüklediniz pdf formatındaki kitaplar sayesinde eğiten ve sonra soru sorduğunuzda o kitaplardaki bilgilere cevap veren bir ai uygulaması var. Ben denedim ama şuan istediğim kadar verimli çalışmadı. Çünkü sanırım henüz gpt4'ün apisi yok ve bu uygulamalar gpt3 tabanlı çalışıyorlar. Dolayısıyla çıktı pek tatmin etmiyor. Bahsettiğim uygulamanın web sitesini unuttum. Şu site aracılığıyla görmüştüm: https://www.futuretools.io/


    Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yolbulucu
    yolbulucu's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Homo

    https://writesonic.com/botsonic

     


    29.99cm, titanyum kaplamalı, çift damarlı, su ve yağ soğutmalı.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Hacım, benim yaptığım var bir tane. Yaptığım derken, PyTorch ile yapılan bir cmd chatbotu aldım, Django sisteme entegre ettim ve görseldeki gibi bir sistem yaptım. Sistem deeplearning tarzı çalışıyor. Öncelikle model.py dosyasında modeli tanımlama yapıyorlar. Sonra nltk kütüphanesi ile kelimeleri köküne falan ayırıp kelime torbası yapıyor. Sonra json dosyasında tag, giriş ve çıkış diyerek verileri yüklüyorum. Ne kadar çok kelime olursa o kadar çok anlama yeteneği artacak gibi. Henüz o kadar veriyle eğitemedim. https://www.youtube.com/watch?v=RpWeNzfSUHw&list=PLqnslRFeH2UrFW4AUgn-eY37qOAWQpJyg&ab_channel=PatrickLoeber bu video serisine bak. Ben bunu kullandım. Geri kalanı da chatgpt'ye sorarak yoluna devam edebilirsin.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    syklops
    syklops's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Mayıs/2007
    Erkek

    Chatgpt apisi ile kendi verilerinle chatbot yapabiliyorsun ama taksimetre gibi para yazıyor. Ben eğitmek için basit bir excel tablosu ile denemeler yapıyordum. 0,61 dolar para harcadı. Token hesabı yapıyor. Dosyanda kaçtane token var ise o kadar para alıyor eğitmeye, üstüne bir de sorgulama yaptıkça da para harcıyor. Bu yöntemi sevmedim o yüzden kendim yapma yoluna gittim. Tabi, chatgpt tadını vermesi zor ama en azından para vermiyorsun. 

     

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Ocak/2010
    Erkek

    ChatGPT plus üyeliği alınca GPTs isimli bir özellik sayesinde kendi dökümanlarınızla yapay zeka eğitebiliyorsunuz. Şimdilik 10 dosya ile sınırlı. 

    İkinci seçenek Google Notbooklm, GPT's ile aynı mantıkla çalışıyor ve şimdilik 20 dosya ile eğitilebiliyor. Şuan ülkemizde aktif değil. Vpn ile ABD üzerinden deneyebilirsiniz. Öncesinde YouTube'da nasıl yapılır videoları izlemeniz gerekebilir. Aslında çok basit: Klasör oluştur, dosyaları klasöre yükle, sohbete başla. Dil şuan sadece İngilizce destekleniyor. 

    Ben her ikisini de denedim Notbooklm biraz daha hızlı çalıştı. Teknoloji sürekli gelişiyor, hız ve özellikler gelişiyor. 

     

    balik_ tarafından 25/Ara/23 01:45 tarihinde düzenlenmiştir

    Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Ağustos/2005
    Erkek

    sanırım millet bunu kullanıyor https://github.com/imartinez/privateGPT

    bu konuda şeyhimize danışmak en iyisi @HolyOne

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    Bende şöyle birşey yapay zeka arıyorum: Elimde çorba şeklinde resimler var. Yaptığımız makinelerin resimleri. Amacım her makinenin resmini ayırmak.

     

    Bir program olsa: resimleri facebook'un segment anything tool'u ile hızlı hızlı seçip, etiketlesem. Bu işlemi yaparken de arka planda yeni etiketlediğim resimler ile kendini geliştirmeye devam etse, bir yerden sonra bana etiketleri önerse. Ben önerilen etiketi düzeleterek yola devam etsem. bir yerden sonra tamam bu oldu dyip tüm resimlere salsam.

    Böyle bir tool var mı?


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 1186 Toplam Mesaj: 8
ai