folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Güvenliğine Giriş
linefolder Protokoller İçin Gerekli Olan Soketler Hakkında Bir Soru

Protokoller İçin Gerekli Olan Soketler Hakkında Bir Soru

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AntiOksidan
    AntiOksidan's avatar
    Erkek

protokolleri yazıp çalıştırmamız için soketlere ihtiyaç var.merak ettiğim konu bu soketler de programcı tarafından mı hazırlanıyor yoksa başkabir şey mi hazırlıyor bunu(atıyorum internetle ilgili bir kurum)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    socket programlama diye bir terim hatırlıyorum ama ayrıntılı bilgiyi hatırlamıyorum

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

protokoller için illa da spesifik bir porta ihtiyaç yok ama hatırladığım kadarıyla  portların  bir kısmı IANA tarafından kaydedilmiş portlardır.

örenğin 53 portu dns için 21 ft 22 ssh vs.. gibi tam liste (http://www.iana.org/assignments/port-numbers)

protokoller ikiye ayrılır biri uygulama protkolleri biri veri taşıma protokolleri

uygulama protokolleri irc clienleri msn yazışmaları ftp programlarının protokolleri diyebiliriz. bunların belli standartları vardır oyuzden

birden fazla client yazılabilir bunlara.

veri taşıma katmanında iki protokol vardır. UDP ve TCP udp genelde görüntü ses aktarımı dns sorgusu gibi karşıdakinin veriyi alıp lamadığıyla 

ilgili bilginin size dönmesini istemediğiniz durumlarda kullanılır.

tcp ise server karşıdaki bu veriyi alıp almadığını kontrol etmesi gereken durumlarda kullanılır. orenğin http/hhtps ftp vs.. gibi. çünkü veri bozuk 

ise yeniden yollanmalı.

temel olarak portun bir görevi yoktur. ama belli uygulamlar için belli portların kullanılması gibi bir standart vardır. 

ftw
Toplam Hit: 807 Toplam Mesaj: 3