PSD Deki Grafikler Nasıl Parçalıyorlar. (Templatelerde)
-
S.a
Flash, asp, vs. vs biliyorum fakat photoshop konusunda pek bir bilgim yok. Herkez gibi bende templateler indiriyorum. Sayfaları inceliyorum. Sayfadaki bütün grafik bütün halinde ve psd dosyasında. Html olana bakıyorum. Sayfadaki linkler, text kutuları falan tablolarla yerleştiriliyo ve bunun için her tablonun genişliğine yüksekliğine göre resimler bulunuyor. Yani psd deki grafik tablonun durumuna göre bölünüp parçalanmış. İşte ben bunu nasıl yapa bileceğim konusunda bilgiye ihtiyacım var.
Birde şöyle bir durum daha var. Mesela sayfanın üstünde flash banner var ama diğer grafik unsurlarına öle bir dayanmış ki hem arasında mesafe kalmamış. Hemde grafiklerin çizgileri ile bannerin çizgileri milim milim bir birini tutmuş. Ben yaptığımda banner hücresi ile diğer hücre arasında boşluk kalıyo. Çizgileri tuttura bilmek için 9 takla atıyorum. Acaba bunun kolay bir yolu varmı merak ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Sağlıcakla. -
güzel hoş ve aynı zamanda yakışıklı :D
-
Photoshopta Kesme İşlemini Kolay Yaparsın Ama Template e Oturtmak İçin Boyutuyla Oynaman Lazım.
Üstteki Tools tan : İmage > İmage Size. " Burdan Boyutunu Ayarlayıp Çalışabilirsin veya Üstünde Çalışılmış Bir Resmi Resim Boyutuyla Oynamadan image> Canvas Size dan Ayarlayabilirsin.Bunlar Sana İpucu Olsun Biraz Kurcalarsan Anlarsın Zaten Sadece Adres Gösterdim Umarım işine Yarar. -
abicim koordinatlarla oynayarak tutturursun cizgileri, ayrica o kadar kolay bisey de degil calinan template i kullanmak, zamanla ogrenirsin. Biraz ps le vakit gecir sadece.
Toplam Hit: 1653 Toplam Mesaj: 4