Psd Dosyalarını Corel'e Aktarmak

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    Hepinize Hayırlı işler bol kazançlar.

    Hemen soruma geçeyim.

    Photoshop Kullanıyorum grafik tasarımında felan.

    Yalnız bu aralar kartvizit , broşür vs. tasarımlar yapıyorum bunu matbaacılar .cdr olarak corelde istiyolar.

    Corel hiç kullanmadım zamanla öğrenirim ama.

    Yaptığım tasarımları katmanlarıyla birlikte corele nasıl aktarabilirim bi kaç yöntem denedim ya renkler bozuldu yada effectler kayboldu.

    .tif olarak kaydedip corele eklesem katmansız kaydetsem çözünürlük gidermi yada baskıda örneğin (kısmi lak) uygulaması için katman gereklimi.

    Bu konuda bilgisi olan müritler beni bi aydınlatsa :) 


    #....
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legendary
    legendary's avatar
    Kayıt Tarihi: 26/Ağustos/2005
    Erkek

    PSD'den corele atmak biraz dert. Corel başlı başına bir dert zaten. Illustrator kullan onu açarlar renkler vs de bozulmaz


    yaratıcılık uçmak değil konmaktır...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ar0fer
    Ar0fer's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Mayıs/2011
    Erkek

    O matbaacıların ta amk hala corel kullanıyorlar. Hocam baskı işi yapacaksan vektörel programda çalışacaksın. İndesign veya illustrator'de yapman daha mantıklı. Photoshop'ta yaptığın kartvizit ile illustrator de yaptığın kartvizit arasında baya fark olur. Yazılar net çıkmaz mesela. O yüzden elinden geldiğince illustrator programını kullan. Pdf veya eps gönderirsen baskıya gönderebiliyorlar. Tam iyice detayını bilmiyorum ama vektörel çalışmadan örnek verirsek kısmı lak olayını pek sağlıklı yapamassın.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    risk53
    risk53's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Mart/2007
    Erkek

    illustrator biraz tanıdık geldi de onuda yükledim kaç defa cracleyemedim :D corel çok yabancı geldi yapacak bişey yok öğrenecez ama bakalım öyle basit bi aktarımı belki vardır dedim gerçi google de felan da aradımk kayda değer bişey bulamadım


    #....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek
    Ar0fer bunu yazdı

    O matbaacıların ta amk hala corel kullanıyorlar. Hocam baskı işi yapacaksan vektörel programda çalışacaksın. İndesign veya illustrator'de yapman daha mantıklı. Photoshop'ta yaptığın kartvizit ile illustrator de yaptığın kartvizit arasında baya fark olur. Yazılar net çıkmaz mesela. O yüzden elinden geldiğince illustrator programını kullan. Pdf veya eps gönderirsen baskıya gönderebiliyorlar. Tam iyice detayını bilmiyorum ama vektörel çalışmadan örnek verirsek kısmı lak olayını pek sağlıklı yapamassın.

    :) söyledikleri doğru bir kaç birşey ekleyeyim matbaacıları düşünme sen verceğin tek bir format vardır "PDF" her app. açar PDF dosyasını kabul etmiyorsa genel olarak kabul edilen "EPS" formatıda olur matbaacının sana lagaluga yapmasına gerek yok o PDF'le uğraşacağı içindir :) işine gelen corel olduğundan senden o dosyayı ister "TIFF" gönderirsen şu olur TIFF aslında PSD'deki layer yapısını tutar dosyayı aktar sonra tekrar aç layerlar görünür fakat Corel o layerları tam tanımaz mümkün değil PS'de yaptığın effect vs. orada hiç birşeye benzemez ama işin özü bu gibi şeyler vector olmalıdır.

    Hala bir çok grafiker Acrobat'tan bir haber matbaaya dosya gönderiyor renklerin vs. ayarlanması dizgisinin yapılması gibi işleri aslında grafiker yapması lazım ama işte her paint kullanan grafiker olduğu için matbaa yapıyor bu gibi işleri. Tavsiye baskıya gidecek dosyaları mümkünse vector çalışabileceğin uygulamarda yap Illustrator, Indesign, Corel, Freehand artık sen ne kullanıcaksan. çok fotoğraf montaj işi gerekiyorsa ozaman Photoshop kullan baskı alıcaksan söylememe gerek yok ama diğer arkadaşlarda bilgi sahibi olsun CMYK dosyada çalışın "CM veya MM" ölçülerinde çalışın pixel hesabı yapmayın yani baskı yapılacak PS dosyasında 3mm+ kesme payı olsun daha dikkat edilmesi gereken çok nokta varda temelde bunlar şart. Baskı konusunda bilgi almak için biraz google araması ile bilgi sahibi olabilirsiniz grafikerler.net gibi sayfalarda bu konuda çok bilgi mevcut ama tavsiye gidin matbaa'da vakit geçirip öğrenin. 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
Toplam Hit: 1335 Toplam Mesaj: 5