folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Psikolojik Tedavi Ne Zaman Alınmalıdır?

Psikolojik Tedavi Ne Zaman Alınmalıdır?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Bilmiyorum hanginiz aldınız.Ne kadar tecrübeli yanıt olur fakat forum kurallarına uygun anlatmaya çalışıcam sıkıntımı

Hayatımda toplasanız 2-3 sefer gitmişimdir psikologa onada neden gittigimi bile bilmem ya ailem ya işte meslekten dolayı falan filan ama şu son zamanlarda bazı hem mesleki ailevi AŞK olarakta kısacası maddi-manevi sıkıntılarım var bunlarıda kendi çözümümle yani alkol alarak halletmeye çalışıyorum.Yıllardır bu böyle devam etti her seferinde unuttum biraz rahatladım ama şu son zamanlarda hepsi üst üste gelince anladım ki alkol bir yere kadar idare ediyor.Uykuya hep hasret olmama rağmen artık gece nin 3ünde ansızın uyanıyorum.Yada ne bileyim tek başıma bi odada kalmaya gelemiyorum sürekli kafama bişeyler takılıyor kendimi sürekli oyalamak unutmaya çalışmak istiyorum şimdi sorumu sorucam

Sizce ben psikolojik tedavi görmelimiyim? hangi şartlarda veyahut bu her insanda olan bir ruh halimidir?
    İlaç kullanmak zorunda kalırmıyım? Faydası zararı nedir. 

Ve soramadıgım içinizden gelen tüm herşeyi söylerseniz sevinirim.Teşekkürler 

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    fivestar bunu yazdı:
    -----------------------------

Bilmiyorum hanginiz aldınız.Ne kadar tecrübeli yanıt olur fakat forum kurallarına uygun anlatmaya çalışıcam sıkıntımı

Hayatımda toplasanız 2-3 sefer gitmişimdir psikologa onada neden gittigimi bile bilmem ya ailem ya işte meslekten dolayı falan filan ama şu son zamanlarda bazı hem mesleki ailevi AŞK olarakta kısacası maddi-manevi sıkıntılarım var bunlarıda kendi çözümümle yani alkol alarak halletmeye çalışıyorum.Yıllardır bu böyle devam etti her seferinde unuttum biraz rahatladım ama şu son zamanlarda hepsi üst üste gelince anladım ki alkol bir yere kadar idare ediyor.Uykuya hep hasret olmama rağmen artık gece nin 3ünde ansızın uyanıyorum.Yada ne bileyim tek başıma bi odada kalmaya gelemiyorum sürekli kafama bişeyler takılıyor kendimi sürekli oyalamak unutmaya çalışmak istiyorum şimdi sorumu sorucam

Sizce ben psikolojik tedavi görmelimiyim? hangi şartlarda veyahut bu her insanda olan bir ruh halimidir?
    İlaç kullanmak zorunda kalırmıyım? Faydası zararı nedir. 

Ve soramadıgım içinizden gelen tüm herşeyi söylerseniz sevinirim.Teşekkürler 

konsantrasyon bozukluğu var birkere onu söyleyim önce onu düzeltmeye çalışmalısın biraz konsantrasyon çalışırsan emin ol çok yararını görürsün en azından ne düşünmek istiyorsan onu düşünürsün zihnin çat pat sıkıntılarınla bölünmez negatife odaklanmazsın.

gece uyuyamamak yada aniden uyanmanı sıkıntılarını kafana çok takmana farkında olmadan bilinç altını proğramlamana bağlıyorum.

öncellikle ilaç seni anca uyutur hocam alkolden farkı yok kafanın iyi olması geçtikten sonra sorunla yine sen baş başa kalırsın.

şimdi öncellikle ben bu tür durumları insanın ileriye atması gereken bir adım bir gelişim olarak görüyorum hani olgunlaşma denirya işte böyle bir evreden geçiyorsun çok zor geliyordur eminim ama şunu bilki sorunun çözümü ne ilaç ne doktor nede başka birşey çözüm sensin hocam bazı şeylerin üstesinden gelemiyorsan kurtulamıyorsan onlarla yaşamayı öğrenmelisin mesela diyorsunki alkol alarak bir nebze unutuyorum bişeyleri alkol yerine daha mantıklı daha seni kastıracak bişeyler yapmanı tavsiye ederim çünkü alkol kime yarar getirmişki sana getirsin.

yani kendini olumlu bir uğraş bul hıncını ondan çıkar enerjini farklı daha pozitif şeylere odakla emin ol çok yararını göreceksin. Dış dünyaya bir süre kapat kendini soru cevap yöntemi ile bu işin üstesinden gelebilirsin kendini kandırmadan adam gibi bir sonuç çıkar kendine ha gerekiyorsa psikolojik tedavi al fakat bunun üstesinden gelemeyeceğini düşünürsen gelemezsin kendini farklı şeylere bağla.

Zaten 3 günlük dünyadasın onuda böyle vakit kaybederek harcama derim :)

şahan diyorya çokda tıın canımmm diye sende hayata bir tın çek nasıl istiyorsan öyle yaşa.

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek
    psikolojik tedavi illa ki kafaya duvarlara vurunca alınıcak bişey değil zaten, deli olmak zorunda değilsin psikologa görünmek için. kafanı kurcalayan seni rahatsız eden ne varsa, eğer kendi kendine halledemediysen gitmende fayda var. bizim millet sever böyle şeylere entel yaftası atıp küçümsemeyi, ondan insanlar psikologa görünmeye çekinir oldu. rasgele toplasan sokaktan 10 kişi en az 7sinde bi saplantı, gizli depresyon hali falan yoksa ben bişe bilmiyorum. doğal yani bu tür sıkıntılar, herkeste küçük ya da büyük, gizli ya da açıktan olan şeyler. senin de rahatsızlığım var diye kendini kötü hissetmeni gerektirecek bişey yok bu yüzden. kendine sözün geçiyosa kendin hallet, yoksa git uzmanla hallet.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

ben aldım.

önceleri 4 5 ayı pisikalog

sonrasına 2 3 pisikiyatır ve ilaç tedavisi.

fakat şimdilerde tekrar gitmeyi düşünüyorum çünkü en son 3 yıl önce filan gitmiştim. ilaç tedavisi ile sonuç alabilirsin . yada telkinlere açıksan yine yararını göebilirsin

ama benim gibi egon yüksekse

ne konuşuyon göt lalesi bunları bende biliyorum havasında dinliyorsun.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TESKILAT
    TESKILAT's avatar
    Erkek
    bence bi an önce yardım al..senin durum biraz vahim..

"benim evlatlarım kanatsız yeryüzü melekleridir"SHT
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

xz bunu yazdı:

bence yaşadıkların yada düşündüklerin , sıkıntı - bize anlatmadığın farklı birşey yoksa -  her sıradan insanın başına gelen rutin trajediler, parasızlık, aşk, aileden birinin  yada yakın birilerini kaybetme, işsiz kalma , okul sorunları fln fln uzar gider. Alkol ya da psiko destek aynı şeydir hatta uyuşturucu ve dua etmekte ekleyebilirsin bu listeye acıyan / acıyacak yere lokal anestesidir sadece , alkol biraz daha ucuz tabi.

bence nerde hata yaptım, yapıyorum diye düşünmelisin. kendine dışarıdan objektif bakmaya çalışarak aşk acısı çeken parasız kalan ilk   / tek insan sen değilsin. insanlar bunu nasıl aşıyor ya da böyle sorunları yaşamıyor fakat sen yaşıyorsun. Öyleyse sorun sende olabilir yapmakta ya da yapmamakta ısrar ettiğin birşey belkide detayları eminim sadece kendin bilirsin. Öncelikle sorun her ne ise nedeni ile birlikte açık yüreklilikle kabul etmek gerekir bence başkalarını suçlamadan önce kendini sorgulamak lazım. Diyelim bulduk bundan dolayı sevgilim beni terketti tamam kabul ediyorum ... ozaman bunu nasıl düzeltebiliriz düzeltmiş insan varmı bunu araştırmak gerek. 

kendimi kötü hissediyorum diye psikoya gitmek gidip bide ağlak muabbetler yapmak, son derece saçma pahalı bir zaman kaybı sadece. Kötü bişeylerin olduğunun yada şeylerin pek iyi gitmediğinin farkındaysan ztn kendinn farkındasın ve sokaktaki milyonlardan daha fazla deli / bozuk değilsin demektir. Ama psikolog yada astronot senin sorunlarını çözemez.

yukarıda belirttiğim muhakemeyi kuramıyorsan yani düşünme yetini kaybetmişsen ( öyle olsa buraya böyle oldu şöyle oldu diye yazamıyor olurdun mesela ) artık tamamen şuursuz içgüdüsel davranıyorsan ztn bir sorun olduğunun farkında değilsindir. Sonunda seni toplayıp biyerlerden götürürler kliniğe psikoya artık tanrı kimsenin başına vermesin böyle hastalığı . 

Güzel açıklamışın düşündüklerimi benimde sıkıntım burda başlıyor işte benimde demek istedigim şu ki yani ben normalmiyim yani ne bileyim gerçekten bunları başka insanlarda yaşıyor mu yada yaşayanlar alıyor mu ? alkol alıyorum bi günlük unutuyorum sabah da işime gidip orda oyalanıyorum ama işteyken bile sıkıntılar peşimi bırakmıyor.İş stresi ve diger sıkıntılarda üst üste gelince asosyal oluyorum.Yani psikolog un bana ek masrafı olmuycak ama ilaç kullanırsam eğer azda olsa bu anormal şeyleri bırakırmıyım mesela alkol ü fazla kullanmayı yada ne bileyim şu an bana bişey verseler al bunu unutursun deseler onu bile kullanıcak durumdayım. O yüzden derdimi dışarıda birinede anlatamıyorum.Acaba gitsem ne faydası olur sorusu aklıma takılıp duruyo sonuçta ilaçda bi uyuşturucu ama biri legal biri yasal degil.Dertlerimi ayrıca kabul ediyorum ben dertsiz hayat olmaz kanısında olan biriyimde :S acaba bu kadarıda fazla mı diyorum.Daha açık yazmak isterdimde mesleki sorunlar falan filan o kadarına gerek yok sanırım.  

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xzxz
    xzxz's avatar
    Erkek

bence yaşadıkların yada düşündüklerin , sıkıntı - bize anlatmadığın farklı birşey yoksa -  her sıradan insanın başına gelen rutin trajediler, parasızlık, aşk, aileden birinin  yada yakın birilerini kaybetme, işsiz kalma , okul sorunları fln fln uzar gider. Alkol ya da psiko destek aynı şeydir hatta uyuşturucu ve dua etmekte ekleyebilirsin bu listeye acıyan / acıyacak yere lokal anestesidir sadece , alkol biraz daha ucuz tabi.

bence nerde hata yaptım, yapıyorum diye düşünmelisin. kendine dışarıdan objektif bakmaya çalışarak aşk acısı çeken parasız kalan ilk   / tek insan sen değilsin. insanlar bunu nasıl aşıyor ya da böyle sorunları yaşamıyor fakat sen yaşıyorsun. Öyleyse sorun sende olabilir yapmakta ya da yapmamakta ısrar ettiğin birşey belkide detayları eminim sadece kendin bilirsin. Öncelikle sorun her ne ise nedeni ile birlikte açık yüreklilikle kabul etmek gerekir bence başkalarını suçlamadan önce kendini sorgulamak lazım. Diyelim bulduk bundan dolayı sevgilim beni terketti tamam kabul ediyorum ... ozaman bunu nasıl düzeltebiliriz düzeltmiş insan varmı bunu araştırmak gerek. 

kendimi kötü hissediyorum diye psikoya gitmek gidip bide ağlak muabbetler yapmak, son derece saçma pahalı bir zaman kaybı sadece. Kötü bişeylerin olduğunun yada şeylerin pek iyi gitmediğinin farkındaysan ztn kendinn farkındasın ve sokaktaki milyonlardan daha fazla deli / bozuk değilsin demektir. Ama psikolog yada astronot senin sorunlarını çözemez.

yukarıda belirttiğim muhakemeyi kuramıyorsan yani düşünme yetini kaybetmişsen ( öyle olsa buraya böyle oldu şöyle oldu diye yazamıyor olurdun mesela ) artık tamamen şuursuz içgüdüsel davranıyorsan ztn bir sorun olduğunun farkında değilsindir. Sonunda seni toplayıp biyerlerden götürürler kliniğe psikoya artık tanrı kimsenin başına vermesin böyle hastalığı . 

herşeyin bir şeyi vardır
Toplam Hit: 1139 Toplam Mesaj: 7