folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder PSU Tamiri İçin Ustaların Yardımına İhtiyacım Var. (Fazla Güç Çekince Resetleme Sorunu)

PSU Tamiri İçin Ustaların Yardımına İhtiyacım Var. (Fazla Güç Çekince Resetleme Sorunu)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Slm arkadaşlar. Daha önceden sorunsuz çalışan ancak son zamanlarda oyuna girince ya da güç gereksinimini artıracak bir şey yapınca bilgisayar resetlemeye başlamıştı. Hem psu hem ekran kartı hem de bunları başka pclerde deneyerek sorunun PSU'dan olduğunu kesinleştirdim ancak tamir için yeterli elektronik bilgim yok. Sorduklarım uğraşmaya değmez tarzı cevap verdi tamirciler. Aynı markanın benzer modelleri 300 350tl falan. Neyse biraz da merakta bu PSU'ya taktım ben eğer yardımcı olabilirseniz tamir etmek istiyorum.

Elektronik bilgim çok az sadece yönlendirirseniz yapabileceğimi düşünüyorum ama sizin için de zor farkındayım artık olduğu kadar.

Konuyu DH'ye de açmıştım.  Tekrardan uzun uzadıya yazmamak için konunun linkini buraya koyucam resimler falan konuda hep. Umarım sorun olmaz. Bu konu kalabalık olmasın diye affınıza sığınarak DH linkini koyuyorum. KONU LİNKİ

Açıkçası DH deki arkadaşlar hep kondansatörden gittiler. Bende oturup hepsini söktüm. Tek tek yerlerini not ettim. Yenilerini alıp değiştiricem. Kontrol edecek aletim yok. Siz de yardımcı olursanız deneye deneye çözeriz tahminimce. Bursa'dan getir ben kondansatörleri test ederim diyen arkadaş varsa getirebilirim en azından emin oluruz . TŞKLER ŞİMDİDEN.

İmzalamazsam ne olcak?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Hocam yapabileceğin en makul ve ekonomik şey kondansatörleri değiştirmek. Bir de sakın prizdeyken veya prizden çıkmış bile olsa çıplak elle direk devreye dalma. Onun dışında hikmetine fazla şey yapmamak lazım, fazla kafayı takarsan sıyırırsın.

https://www.youtube.com/watch?v=Sn7pNTsY5iY

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

Hocam yapabileceğin en makul ve ekonomik şey kondansatörleri değiştirmek. Bir de sakın prizdeyken veya prizden çıkmış bile olsa çıplak elle direk devreye dalma. Onun dışında hikmetine fazla şey yapmamak lazım, fazla kafayı takarsan sıyırırsın.

https://www.youtube.com/watch?v=Sn7pNTsY5iY

kondansatörleri bi değiştireyim devam ederse ilersi zor zaten. İşi bilen biri yönlendirmedikçe ben yapamam. 

psu kapatırken fişten çekiyorum ama başlasın diye taktığım 24 pindeki teli çıkarmıyorum, biraz bekliyorum fan ve ışık sönünce dokunuyorum , üzerinde elektrik depolayan parçaların olduğunu çarpma ihtimali bulunduğunu duymuştum. dikkat ediyorum tşkler.

İmzalamazsam ne olcak?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

şişen kondansator var mı? baktın mı

next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek
    ilteris bunu yazdı

şişen kondansator var mı? baktın mı

şişen yok hocam baktım. hepsi normal gözüküyor ona rağmen arızalı olabiliyor değiştir dediler. aynılarından aldım akşama ya da hafta sonu denicem bakalım.

İmzalamazsam ne olcak?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

lehimledim yeni kondansatorleri yarin denicem bakalim havafisek gosterisi olacak mi :)

İmzalamazsam ne olcak?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

arkadaşlar lehim işinden sonra çalıştırdım şu an 12v çıkışı 11.83 veriyor biraz düzelme var. sizce yeter mi başka bir şeylere bakayım mı?

İmzalamazsam ne olcak?