Ptlink IRCD Ve Services Lerinden Anlayan?
-
Ptlink ve Servicesleri kurmasını bilen whois modul ayarlarını yapabilen iyi derece Ptlink bilen birisi varsa Yardım etsin ..
Msn : Vardanosi@hotmail.com
-
kos koca tbt de bi tane irc den anlayan adam yok mu :S
-
şimdi abi services.conf dosyası var services dizininde. ben sana örnek yazim, sen ona göre kendi ayarlarına göre yaparsın.
RemoteServer 127.0.0.1 6667 "SIFRE"
ServerName "services.barthez.org"
ServerDesc "Services for BARTHEZ"
ServiceUser "services@barthez.org"
OperControl
NickChange
GuestPrefix "BartheZ"
NickServName "NickServ" "Nickname Server"
ChanServName "ChanServ" "Channel Server"
MemoServName "MemoServ" "Memo Server"
OperServName "OperServ" "Operator Server"
NewsServName "NewsServ" "News Server"
GlobalName "Global" "Global Noticer"
MOTDFile services.motd
NickServDB nick.db
ChanServDB chan.db
OperServDB oper.db
AutokillDB akill.db
SQlineDB sqline.db
VlineDB vline.db
BotListDB bots.db
NewsDB news.db
NewsServDB newsserv.db
SXlineDB sxline.db
VlinkDB vlink.db
DayStatsFN stats.today
DomainLangFN domain.def
BalanceHistoryFN history.log
EncryptMethod 3
LogChan "Services.log"
HelpChan "Help"
AdminChan ""
AutoJoinChan ""
NSMaxNChange 5
StrictPasswords
BadPassLimit 5
BadPassTimeout 1h
UpdateTimeout 1h
ExpireTimeout 1h
ReadTimeout 10s
WarningTimeout 4h
TimeoutCheck 5s
NSDefMemoSignon
NSDefMemoReceive
NSRegisterAdvice
NSRegDelay 1m
NSExpire 30d
NSRegExpire 5d
NSDropDelay 5d
NSAJoinMax 10
NSEnforcerUser enforcer
NSReleaseTimeout 1m
NSListOpersOnly
NSListMax 50
NSMaxNotes 10
NSSecureAdmins
NWRecentDelay 1m
ExportRefresh 1h
ExportFN newsserv.txt
CSMaxReg 20
CSExpire 30d
CSRegExpire 5d
CSDropDelay 5d
CSAccessMax 512
CSAutokickMax 32
CSAutokickReason "You are not welcome here."
CSInhabit 15s
CSListOpersOnly
CSListMax 50
CSLostAKick 30d
CSAutoAjoin
MSMaxMemos 20
MSSendDelay 10s
MSNotifyAll
MSExpireWarn 30d
MSExpireTime 45d
ServicesRoot barthez
LogMaxUsers
AutoKillExpiry 15d
WallBadOS
WallOSMode
WallOSClearmodes
WallOSKick
WallOSAkill
WallAkillExpire
DefSessionLimit 3
SendFrom services@barthez.org
SendFromName "services.barthez.org"
MailSignature "Welcome to BARTHEZ.ORG"
MailDelay 5m
DefLanguage 1şimdi burda önemli olan satırlar. en üstte RemoteServer'da serverın ipsi, portu ve şifresini gireceksin. bunun için ircd nin configlerinde bağlantı satırı yazman gerekiyo. ama 6667 için gerekmeyebilir. user gibi girio ama yinede işlevlerini sürdürüyo. bu bende çalışan bi ayar. ServicesRoot ise servislere tam erişim sağlayan nick. yine yukarda servisler için girdiğin şifre nick şifresi oluyo.. gerisi fasa fiso
-
abi teşekkür ederim öncelikle ilgilendiğin için ama sorun o değil ircd ve servicesleri sorunsuz bir şekilde zaten kurabiliorum .. sorun whois görünümlerini editlemek /map /info /version komutlarını kaldırabilmek falan ..
yani proxy sunucusunu ircd yi services i sorunsuz bir şekilde yapıyorum bi kaç editleme olayını bilmiorum onları isteyen bir müşterim varda ondan kaynaklanıyor :S
-
/map, /whois, /info vs.. komutlar servislere değil ircd'ye gider. onları ircd yoluyla yapman gerekiyo ama bildiğim kadarıyla ptlink'te bunları barındıran bi komut satırı yok. Unreal'da Alias mantığıyla yapabilirsin. yani komutu servislerden birine yönlendirir, servise notice attırırsın vs.
PTLink'te nasıl olur bilmem. DLL olayına girmek lazım, beni aşar.
-
Saolasın adam zaten unreal istese unreali lastik gibi bi oraya bi buraya çekiyorum modulde yazıorum unreale ..
ismini değiştiricem en sonunda unrealin ptlink yapıcam vericem adama ruhu duymucak zaten kullandıkları servicesler aynı ircservices :)
-
ptlinkin servicerleri unreal'a da girio mu? unreal çok bomba bana kalırsa. görünmezlik modülü de yazabiliyon mu unreal'a? sabahlara kadar uğraştığımı bilirim bunun için. vaktiyle ptlinkte vardı, onlar kaldırdı. unrealda oluyodu bi şekilde ama nasıl. ben beceremedim.
-
abi ptlink servicesleri de ircservices unreal servicesleride sadece version farkı var ircservices firması ikisinede services yazmış ..
tabiki unreale yazdığı services daha güzel daha iyi daha sağlam orası ayrı ..
çoğu sistem hep unreali desteklior CR yi yada ptlink i destekleyen hiç bişey yok yada farklı firmalar ptlink e uyarlı hiç bir şey yazmıyorlar .. unreal bugları giderilen en kısa zamanda güncellenen bi sistem .. ama bunu ptlink diye tutturan adama anlatamıyorsun
services komutları farklı dedi kurdum unreal ircservices ide üstüne 5.0.61 dedim kullan komutları bakim .
baktı aynı unrealdeki servicesde /nickserv de kullanabiliorsun /msg nickserv de / ns veya /os /ms /cs
ptlink deki servicesde sadece /nickserv /chanserv vb. şeklinde ....
sonra adam demezmi Görsel olarak ptlink daha güzel ..
Sanki ptlink de Dansöz çıkıyor ekranda ..
Hasbinallah dedim sonra :D iyi bi abi seviom ama Ptlink sevdası delirtti beni :D:D:D
Unreal de Görünmezlik modu var Görünmezlik modulu içinde versionu olan ircd side var bu arada ..
tabi istersen son version ircd yede edit yapabilirisin .
www.lantar.net de görünmezlikle ilgili açıklamaları var tabiki ..
yakında www.ircdcoder.com da da olucak :) reklam yapayım bu arada. ..