Pvc Cam Yaptıracağız Neye Dikkat Etmek Gerekiyor
-
Arkadaşlar selam,
PVC Cam yaptıracağız memleketteki eve. Esnaf kazığını yememek için nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Ev Giresunda. Fiyat neye göre belirleniyor. Kaliteli kalitesiz arasında nasıl faklar var. Bilgi ve yönlendirmeye ihtiyacım var.
Teşekkürler.
-
Firatpen , pimapen , egepen
bunların 70 lik serilerini yaptır.
içine konulan sacın kalınlığını araştır sor.
imalathane ye bak çalışması ortamı tek kafa kaynak kullanıyorlarsa iş yaptırma.
cam olarak cift cam ve köşe başı camcıya yaptırma.
-
Isicam 16ml iki cam arasi profil var bizim camda. Winsa markasida.
Bunlarin ust duzey kalitesi ciktiysa profil kalinligi arttiysa onu tercih et.cok memnun kalirsin.
-
O kadar detaya giremem ama bizim evdeki gibi olmasın mesela.
Dışarıdaki ses olduğu gibi içeride (markası iyi muhtemelen markadan değil, cam çift cam onda da sorun olduğunu füşünmüyorum). Pencereler ayarsızdı hiçbirisi tam kapanmıyordu kimisini zorlayarak kimisini ayarlamaya çalışarak en azından görsel olarak kapattık. Balkon kapısı da pimapen ve bildiğin dilin oturacağı şeyin vidası yoktu. Bu kapı neden kapanmıyor diye sağına bakıyordum, soluna bakıyordum sonradan aklıma geldi orasında vida olması gerektiği. Markayı bilmem ama ustanın aşırı önemli olduğunu biliyorum.
-
bozmadıysa bir aralar WİNSA mükemmel ötesiydi. Zaten en pahalısı da o idi.
Kaliteli PVC çok ağır oluyor zaten. Pencerenin kolunu tuttuğunda ağırlığını ve kolun sağlamlığını hissetmen lazım. Basit PVC ler kuş kadar hafif oluyor ve çok kolay hareket ettiriliyor.
Bizim eski eve babam diğerlerinin neredeyse 2 katı fiyatına winsa yaptırmıştı, çevreyolu kenarı olmasına rağmen ne yol sesi, ne ezan sesi, ne rüzgar ve sesi. Toz bile girmiyor, duvarlar ve pencereler kışları buhar oluyordu. Mecbur kendimiz havalandırıyorduk.
-
benim evdeki pvc cam çift cam ama yapan usta neyle sildiyse içinde lekeler var. can sıkıcı.
-
Bilgi için teşekkürler.