Python İle Smtp Sunucuyu Açmak(Script Yazımı) Bilenler
-
Arkadaşlar Phthon ile smtp serverı kapalı ise açacak bi script yazmak istiyorum daha önce hiç python yazmadım ama programlama dilini biliyorum bana bununla ilgili güzel bir kaynak varsa türkçe yoksa ingilizcede olur eğer hazırı varsa hazırıda olur bana bununla ilgili yadımcı olabilirmisiniz
-
smtp server açık mı değil mi kontrol eden ve email yollayan kodları şuradan bakabilirsin (ayrı ayrı yorumlarda)
smtp kapalıysa açalım derken bunu kastediyorsun herhalde, yok ben linux/windows vps'e sahibim.
server yanlışlıkla kapanmışsa otomatik açtırmak istiyorum dersen bilmiyorum.
-
istediğimi tam ifade edemedim sanırım şöyle resimle anlatiyim
http://p1310.hizliresim.com/1g/r/tup8t.jpg
burdaki servisler gibi orda smtp servisi var eğer smtp stop ise startlasın otomatik olarak bunu yapmak istiyorum
-
import os, time servis_adi = "SCardSvr" # ornek olarak while True: os.system("net start " + servis_adi) time.sleep(10)python.exe 'ye yönetici hakkı vermen gerekebilir (büyük ihtimal gerekecek)
bu script 10 saniyede bir o servisi çalıştırmayı dener.
-----
linuxde daemon başlatma:
import os, time servis_adi = "SCardSvr" # ornek olarak while True: os.system("/etc/init.d/ " + servis_adi + " start") time.sleep(10)------
linux bash ile: (kontrol.sh olarak kaydet ve şu şekilde çalıştır (./kontrol.sh &) & )
#!/bin/sh while : do /etc/init.d/servis_ismi_gelecek start sleep 10 done
---
aynı işlemi bat ile de yapabilirsin:
@echo off goto while1 :while1 net start servis_adi ping 1.1.1.1 -n 1 -w 10000 > nul goto while1
YekteranBaymedir tarafından 23/Eki/13 16:30 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam bat dosyasında sıkıntı yok ama
1importos, time2servis_adi="SCardSvr"# ornek olarak3whileTrue:4os.system("/etc/init.d/ "+servis_adi+" start")5time.sleep(10)GUS tarafından 23/Eki/13 15:16 tarihinde düzenlenmiştirbu kod sadece 1 kere çalışıyor yani kaydettigimde 1 kere çalıştırdığımda açıyor servisi elle kapatıyorum açmıyor programa tekrar tıklıyorum gene açmiyor 1 kere çalışıyo çöp oluyo acaba hata mı var?
hocam bide bu bat dosyasını if ile yapsaydın acaba ramden daha mi çok tasarruf ederdik şimdi bu sürekli çalışıcak ilerde sıkıntı çıkarır mı hiç uzun sürekli bat dosyası çalıştırmadım çünkü
edit: bide hocam bat olayında ping 1 1 1 1 olayı nedir?
-
GUS bunu yazdı
hocam bat dosyasında sıkıntı yok ama
1importos, time2servis_adi="SCardSvr"# ornek olarak3whileTrue:4os.system("/etc/init.d/ "+servis_adi+" start")5time.sleep(10)bu kod sadece 1 kere çalışıyor yani kaydettigimde 1 kere çalıştırdığımda açıyor servisi elle kapatıyorum açmıyor programa tekrar tıklıyorum gene açmiyor 1 kere çalışıyo çöp oluyo acaba hata mı var?
hocam bide bu bat dosyasını if ile yapsaydın acaba ramden daha mi çok tasarruf ederdik şimdi bu sürekli çalışıcak ilerde sıkıntı çıkarır mı hiç uzun sürekli bat dosyası çalıştırmadım çünkü
edit: bide hocam bat olayında ping 1 1 1 1 olayı nedir?
python kodunu yanlış almışsın. o linux'deki python için.
ilk yazdıgım kodu alacan.
onun dışında bat dosyası ram'den yemez diye düşünüyorum, çünkü hafızada sakladığı bir şey yok sonuçta.
ping olayı 10 saniye bekletmek için hack
-
dogru aldımda buraya yazarken yanlış kodu almışım sen dener misin hocam bendemi sıkıntı?
-
GUS bunu yazdı
dogru aldımda buraya yazarken yanlış kodu almışım sen dener misin hocam bendemi sıkıntı?
ben zaten denemeden vermem öyle şeyi, çalışıyor bende