Python İle Yapılabilinir Mi?
-
http://www.tahribat.com/Forum-Asp-Ile-Tarih-Islemi-139613/
konusunda da belirttiğim gibi iki tarih arasında zaman kalmadığında belirttiğim işlemin gerçekleşmesi için python ile bir tetikleme yahut bu şartın veritabanından sağlanıp sağlanmadığı kontrol edilebilinir mi?
-
hoca yapılır tabi neden yapılmasında django kullanman lazım bunun için.Aspde'de yaparsın.Yani bütün dillerde yaparsın (php,asp, asp.net, python vs. gibi)
Fakat şöyle birşey olur, günlük 1 kere ayar çekmesi gerekir.O günlük ayar lazım işte.O günlük ayar sırasında mailler yollanır falan filan.Hepsinde olur.
-
yapılır. hergün çalışsın yada her saat ne yapacağına bağlı. django gerekli değil
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------
hoca yapılır tabi neden yapılmasında django kullanman lazım bunun için.Aspde'de yaparsın.Yani bütün dillerde yaparsın (php,asp, asp.net, python vs. gibi)
Fakat şöyle birşey olur, günlük 1 kere ayar çekmesi gerekir.O günlük ayar lazım işte.O günlük ayar sırasında mailler yollanır falan filan.Hepsinde olur.
-----------------------------ayar çekilmesi gerekir derken ziyaret edip kodun yorumlanmasından mı bahsediyorsun hocam asp ile?
-
@yawuz
Hocam php de, asp de sen scripti hazırlarsın tüm kontrolleriyle. eğer çalışması gereken durumda biri girip çalıştırmazsa otomatik çalıştırmaz.
Bu nedenle linux makinalarda cron, windowsda da sanırım zamanlanmış görevler kullanıyor(adından emin değilim çünkü win ile alakam yok ama illa ki birşey vardır). Yani bu çalışması gereken sayfayı biri ziyaret etmezse diye :) bu arada linux hostinlerde cpanelden cron job ataması yapılabiliyor.
bu pythonun web çatılarında da aynı diğerlerinde de aynı. ha server senin elindededir, yazarsın bi python programcık bağlarsın veritabanına istediğin saatte kime ne yollayacaksan yada ne şartın varsa yaparsın.
yada illa django kullanırsan onda da cron kullanırsın. bak tonla örnek var bir kaçı sanırım admin panelinden cron uygulamaları girmene olanak sağlıyor denemedim, bi nevi cpanel olayı gibidir muhtemelen http://www.google.com.tr/#hl=tr&q=django+cron&aq=f&aqi=&aql=&oq=&fp=82a3299ad0a3d306&biw=1280&bih=690 benim bildiğim bu olaylar böyle hadi len ordan diyen varsa da anlatsın öğrenelim :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------django mu? ben de bu tarz bir işlem için kullanıyorum, django filan kullanmadım direk çalıştırıyorum dosyamı.
-
Buremba bunu yazdı:
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------django mu? ben de bu tarz bir işlem için kullanıyorum, django filan kullanmadım direk çalıştırıyorum dosyamı.
-----------------------------yanlış anlamışım, panel falan gibi birşey istiyor sandım internet üstünden