Python Pdf Editör Yapımı [Ücretli]
-
selamlar, başlık biraz idiotik oldu
benim pythonda yazılmış bir toola ihtiyacım var. yapacağı işi aşağıda anlatacağım. python kodu olarak teslim etmeniz yeterli. ben kendi uygulamama entegre edicem. biraz uğraştım pdf kütüphaneleriyle , yapamadım. çok vaktimi aldı, sinirim bozuldu. outsource edeyim dedim.
aşağıya 3 fonksiyon , aldığı parametreleri, yaptığı işleri yazacağım. bunları bana teslim etmeniz yeterli. denemek için örnek pdf atarım size isterseniz, ya da elinizdeki random bir pdf ve png(watermark) ile deneyebilirsiniz.
ilgilenen pm atabilir
import enum
class Orientation(enum.Enum):
HORIZONTAL = 'H' # dik olarak ikiye bol
VERTICAL = 'V' # yatay olarak ikiye bol
def split_pdf(source_file: str, orientation: Orientation = Orientation.HORIZONTAL, target_file: str = None) -> str:
if target_file is None:
target_file = source_file
# file_name degiskeninde yolu verilen pdf i dikey ya da yatay olarak ikiye bolup ilk parcasini target_file a
# yazdiracak. sonra target_file i dondurebilirsin
pass
class WatermarkLocations(enum.Enum):
TOP_LEFT = 'tl'
TOP_RIGHT = 'tr'
BOTTOM_LEFT = 'bl'
BOTTOM_RIGHT = 'br'
def add_watermark(source_file: str, watermark_file: str, location: WatermarkLocations = WatermarkLocations.BOTTOM_RIGHT,
target_file: str = None) -> str:
if target_file is None:
target_file = source_file
# source_file daki pdf i alip ustune watermark_file daki png yi location daki yere yapistiracak. her bir location
# icin bir x,y belirlersen ben sonra degistiririm onu
class Direction(enum.Enum):
CW = 'cw' # saat yonune
CCW = 'ccw' # saat yonunun tersine
def rotate_pdf(source_file: str, direction: Direction = Direction.CW, amount=1):
# source_file daki pdfi alip directiondaki yonde amount kadar kere 90 derece dondurecek
# orn: rotate_pdf('a.pdf',Direction.CW, 4) yapinca, saga dogru dort kere dondurup basladigi yere gelmis olmasi gerekiyor
pass
yolbulucu tarafından 01/Eki/21 23:02 tarihinde düzenlenmiştir -
PyPDF2 ile bircogunu yapabilirsin hocam. -
end bunu yazdı
PyPDF2 ile bircogunu yapabilirsin hocam.vaktim yok :P
-
yolbulucu bunu yazdıend bunu yazdı
vakit buldukca bakarim.
custom data typelar zorunlu mu?
bu arad usb 3.0 portlu, guzel bir memory flash bellegi olan router onerin var mi? 10391203 tl olmasin ama :D max 350 cikiyor. -
end bunu yazdıyolbulucu bunu yazdıend bunu yazdı
vakit buldukca bakarim.
custom data typelar zorunlu mu?
custom data type dediğin nedir?
bu arad usb 3.0 portlu, guzel bir memory flash bellegi olan router onerin var mi? 10391203 tl olmasin ama :D max 350 cikiyor.ikinci el al, modem zaten bozulan bişey değil. usb 3 den ne bağlayacaksın ? disk bağlayacaksan genelde ordan gelen güç yetmiyo, harici güç vermezsen çok yavaş çalışıyo. usb kabloyu kesip adaptörle 5v verirsen güzel çalışıyo