Python'da İstatistiksel İşlemler
-
Korelasyon, regresyon gibi istatistiksel analizleri python'da nasıl yaparım? Python bu işler için uygun bir programlama dili midir?
-
Pandas, numpy, scipy gibi bir çok istatistik matematik kütüphaneleri var onlarla çok rahat yaparsın. Ne yapmak istediğine göre değişir bazen. R daha avantajlı olabilir veya olmayabilir. Üzerinde çalıştığın işe bağlı. Ama Python fazlasıyla yeter
-
ComputerWolf bunu yazdı
Pandas, numpy, scipy gibi bir çok istatistik matematik kütüphaneleri var onlarla çok rahat yaparsın. Ne yapmak istediğine göre değişir bazen. R daha avantajlı olabilir veya olmayabilir. Üzerinde çalıştığın işe bağlı. Ama Python fazlasıyla yeter
Likert tipteki anket verileri üzerinde çalışmak istiyorum. katılıyorum - biraz katılıyorum - katılmıyorum gibi 3-2-1 şeklinde kodlayıp bu şekilde yani. Değişkenler arasında anlamlılık var mı (p değeri) ve grafikleştirme falan gibi işler yapmak istiyorum.
-
sayı kaç ?
https://data-flair.training/blogs/python-statistics/
ComputerWolf tarafından 26/Mar/20 22:39 tarihinde düzenlenmiştir -
ComputerWolf bunu yazdı
Örneklem büyüklüğü maksimum 250 - 3000 arası. Örneklem büyüklüğüne göre de değişiyor mu R ya da Python kullanımı?
-
Hocam minitab yada spss kullansan daha kolay olmaz mı ki ?
-
Reskam bunu yazdı
Spss'te çok daha basit ama R ya da python'da bu işler nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum. Bir de veriyi görselleştirme sanırım Spss'te o kadar iyi olmuyor.
-
Python ile gönderdiğim kütüphaneler ile çalışabilirsin. Anaconda yükle hepsi bir arada gelsin. "Python Data Visualization" seklinde ucretsiz dokuman veya youtube-edx-coursera gibi yerlerden derslere bakabilirsin. Bence ogren, spss'e takilip kalma. Eline cok daha buyuk datalar gecer, evirir cevirirsin.
Ek olarak, grafik çizdirme işleri için plotly ve matplotlib ikilisine bakabilirsin. Gecen BigQuery ile ilgili bir workshop'a katildim. Genel R ve Python ayrimini soyle yapiyorlar. Data duzgunse R'yi tercih ediyorlar ama data data degil duzenlemek gerekse python cok daha esnek-hizli ve cok fazla kutuphane sunabiliyor. Tabi bir baska belirleyici nokta yazilimcilar direk python'u seciyor ama akademisyenler(kodla ugrasmamis olanlar) R'ye yoneliyor.
ComputerWolf tarafından 27/Mar/20 01:02 tarihinde düzenlenmiştir -
affetmez bunu yazdıReskam bunu yazdı
Spss'te çok daha basit ama R ya da python'da bu işler nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum. Bir de veriyi görselleştirme sanırım Spss'te o kadar iyi olmuyor.
Spss'te olmasi gerektigi kadar gorsellestirme mevcut.
-
tableau ve dataiku ya bi bak hacım