Python’Da Konsol Tabanlı Telefon Defteri
-
Baktım yaklaşık olarak 2 aydır python ile ilgili hiçbirşey yapmıyorum kendimi çok kötü hissettim tabi yarım bıraktığım alıştırma amaçlı ( çok havalı oldu be aslında hala beginner seviyesindeyim) bir proje yaptım kendime nedir bu ?
İşte veri ekleme ve veri okuma özelliği bulunan konsol tabanlı sqlite3 kullanan bir programcık.Neyse dediğim gibi daha başlangıç seviyesindeyim bu yüzden kötü yorumlarınıza da açığım , önerilere de açığım.
Not:Direk blog'umdan kopyala yapıştır yaptım haberiniz olsun :)yazının adresi : http://www.enesergn.com/pythonda-konsol-tabanli-telefon-defteri.py

#!/usr/bin/python3 # -*- coding:utf-8 -*- import sqlite3 import os import sys kontrol = os.path.exists("tel.db") def dbyarat(): db = sqlite3.connect("tel.db") vt = db.cursor() vt.execute("""CREATE TABLE adres_defteri( isim text, telno text ) """) print("Database oluşturuldu") def anaekran(): print("""İşlem numarasını belirtiniz : 1-) Kayıt oluştur 2-) Kayıtları oku #İşlemlerden çıkmak için "q" yazıp Enter tuşuna basınız.# """) def KayitOlustur(): while True: db = sqlite3.connect("tel.db") vt = db.cursor() advesoyad = input("İsim ve soyisim giriniz :>") numara = input("Numarayı yazınız :> ") if numara.isdigit() == True: vt.execute("""INSERT INTO adres_defteri VALUES(?,?) """, (advesoyad,numara)) db.commit() break else: print("Numara kısmına sadece rakam giriniz") def KayitOku(): db = sqlite3.connect("tel.db") vt = db.cursor() veriler = vt.execute("""SELECT * FROM adres_defteri""") for k,v in veriler: print(k,v) while True: if kontrol == False: dbyarat() else: anaekran() Kgirisi = input("İşlem numarası :") if Kgirisi == "1": KayitOlustur() elif Kgirisi == "2": KayitOku() elif Kgirisi == "q" or "Q": break -
q-basic aklıma geldi neler yazmazdık ki onda telefon defteri, muhasebe programı ufak çaplı oyun :D duygulandım la.
-
Varsa öyle küçük projeler söylede yapalım hocam :)
-
Eline sağlık :) güzel gidiyosun. bence artık yavaş yavaş ağaç yapılarını, queue, stack filan python'da implement ederek daha kompleks algoritmalara girebilirsin. Otopark otomasyon sistemi yaz hadi bitane de. (: Kolay gelsin