Q-BASIC

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    Bence bir kişinin bilmesi gereken ilk yazılım programı.
    Mükemmel olmasada çok kolay ve basit bir şekilde yazabileceğiniz bir program.
    Her türlü dos ortamında program yazabilirsiniz kendinizi fazla geliştirdiyseniz.
    Yapmış oldugunuz yada derlemiş oldugunuz yazılımları burada yayınlamak istermisiniz.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    :))

Bazıları vb den önce qbasice geçin diyorlar sonra visual basice geçiş kolay olur deniyor.Ben öyle yaptım,biraz qbasic ile uğraştım,ama cidden söylüyorum ki zaman kaybı,aldım sağlam bir kitap vb ye başladım.qbasic artık kalkıyor piyasadan,eskiden okul programları da pascal,qbasic ile yapılmıştı,şimdi objeye dayalı oldular :)

Programlamaya başlayacak arkadaşlara tavsiyem en basit visual basicden başlasınlar

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    vb meraki nerden geliyor cozemedim acayip ya herkes vb basliyor ama vb gercek anlamda bilen adamda az.....gerci cogu zaman vb de kod yazmadan program cikiyor ortaya :)....neyse ben c# kasim ;)

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ~$
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Bu arada ben C ye gecmeden once Pascal calismistim C ye gectigimde cok yararini gordum qbasic pascal gibi dilleri yabana atmayin...oyle boyle diyorsunuz ama pat diye C den c++ dan baslayan adam cok azdir...

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    ertan kardas kendini o kadar fazla övmene gerek yok bence kasılırsın sonra.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek
    kafada var mı acaba?
    Kendimi övmekten nefret ederim,ayrıca ben olan şeyleri yazdım,bizim kitabımızda yalan yazmaz.
    ignore list.

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek
    Bence ertanın kendini övdü felam yok. Nese herkesin vb ye başlmasını sebebi güzel bir editörü olan kolay bir dildir compinin dediği gibi hiç kod yazmadan veritabnndaki 50 fielda bağlarsın programını arkım kod yazmadan galeri programı yaptı. Ama ben sevmiyorum her bi boku kod ile yapıyorum kesinlikle daha öğretici. ( kendimi övmüyorum. hatta biraz keriz olduğumu söylüyorum adamın 10 dk da yaptığını 1-2 saatte yapiorm)

hadi ordan seksi!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uz-i
    uz-i's avatar
    Erkek
    yaw şimdi q basic amaçı proğramcılığa hazırlık ilk başlayanlariçin temel zaten yapım amaçıda odur basite ve anlayışlı olması vb yakın sadece3 kodlarda deyşiklik var temel yani ev yaparken 2 kattanmı başlarsın

cnc prog. ugs nx solid autocad [IMG]http://img66.imageshack.us/img66/3489/adslnahalirsin5ry6in5ci4md.gif[/IMG]
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek
    abi ben su össyi atlatium öle başlicam yalnız merak ettiim bişi var.
    C,C+,delphi,qbasic,vbasic,pascal gibi diller hangi özelliklerine göre guruplanıdırılır? mesela x die bi program yapıcam sadece vbasicte olur delphi ile olmaz gibi bi durmmu var?
    cahilim bu konuda :)

Amphetamine Logic.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dragomilow
    dragomilow's avatar
    Erkek
    algoritma mantığını kavramak için q basic le başlaka iyi bence.
Toplam Hit: 2433 Toplam Mesaj: 10