folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Qnap Server Veri Yedekleme Hakkında

Qnap Server Veri Yedekleme Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Arkadaşlar selam

Qnap veri yedekleme ile ilgili bir sorum olacak sizlere.

Şirkette muhasebe çalışanları gerekli programı ve dosyaları uzaktan çalıştırarak kullanıyorlar yani PC lerinde sadece kısa yollar var.

Muhasebe programı uzaktaki server'a kurulu.

Bu programın kayıtları Qnap-1 e depolanıyor sonrasında belirli zaman aralıkları ile Qnap-1 de depolanan bilgiler Qnap-2 ye yedek alınıyor.

Sıralamayı yanlış anlatmış olabilirim kusura bakmayın. :)

Qnap-1 e baktığımda muhasebenin çalıştığı dosyaları görebiliyorum. Muhasebe dışında ortak olarak kullanılan Klasörler de var onlar da Qnap-1 içinde yer alıyor. 

Ve dediğim gibi belirli aralıklarla Qnap-2  Qnap-1'in tüm yedeğini alıyor.

Muhasebe bilgisayarından harici diske belirli zaman aralıkları ile otomatik olarak sadece muhasebe dosyalarını uzaktan nasıl yedek alabilirim?

Bu işlem için PC ye gerekli olan Qnap yazılımını kurmam gerekecek belki ama bu yazılım hangisi bilmiyorum sitesinden baktım çok fazla yazılım var. Yada başka bir alternatif ne olabilir sizce?

Qnap-1 Model: TS-251+

Qnap-2 Model: TS-212P

Sanırım sistem bu şekilde işliyor.

Sıralamayı yanlış anlatmış olabilirim kusura bakmayın.

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

qnap icin kendi özel yazilimi var mi bilmiyorum ama

Acronis veya Backupexec yazilimlari ile halledebilirsin.

Tape kasetlere alabilirsin

underzero tarafından 15/Şub/23 23:28 tarihinde düzenlenmiştir

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı

qnap icin kendi özel yazilimi var mi bilmiyorum ama

Acronis veya Backupexec yazilimlari ile halledebilirsin.

Tape kasetlere alabilirsin

Acronis ile uzaktan yedek almak mümkün mü? bunu bilmiyordum

Server'a uzak masaüstü ile bağlandığımda Acronis görmüştüm vardı bu işlem için mi kuruldu hiç bir fikrim yok.

Acronis muhasebe bilgisayarına mı kurmam gerekecek? izlemem gereken yol nedir?

Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.

KNOWLEDGE IS POWER!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Qnap 1 e mi almak istiyorsun. Harici disk demişssin. Başka bir yedekleme ünitesi yoksa Qnap 1 e alabilirsin.

Qnap 1 de oturum aç

1 adet Muhasebe_Yedek isminde klasör aç ve paylaştır ve gizle seçeneğini seç. 

Muhasebe bilgisayarına geç. Veeam Microsoft windows Agent yazılımını kur (ücretsiz) 

yedekleme Job'ı ekle,  nereye yedekelemek istiyorsun seçeneğine Qnap1 deki Muhasebe_Yedek yolunu göster.  Hangi zaman aralıkları ile yedek almasını istiyorsan belirleyip kaydet.

Artık Muhasebe bilgisayarı Q nap1 e yedeklenmeye başlayacaktır. 

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo

hocam qnapin uygulamasi ile çözmek zorunda değilsen altarnatif bu işi yapacak cok uygulama var. clone zilla, acronis vs vs.

ben benzer bir yapida hem sql db hemde kullanıcıların işlediği excel dosyalarini yedeklemek için böyle bir çözüm kullanıyorum:

https://disk.yandex.com.tr/i/4OA_3fvEseqvoQ

yedeklenecek db yi yukarıdan, yedeklenecek folderlari aşağıdan seciyorsun. sağ taraftan ne kadar sürede bir yedekleneceğini veya günün hangi saatinde yedekleneceğini secip son kaç günün yededini tutmak istediğini seciyorsun. sonrasında yedeknecek yeri (Qnap daki disk alınını network sücürü olarak eklersin. bende harici bir FTP ye yedekletiyorum burada)

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı

Sanırım yanlış anladın 

Muhasebe bilgisayarına takılı olan harici diske yedeklemeden bahsetmiştim. :) Uzaktan daha önce yedekleme yapılıyormuş ama yöntemini bilmiyorum. 
    Diğer arkadaşın dediği gibi Acronis ile olursa kısaca anlatsanız muhtemelen yapabilirim. 

KNOWLEDGE IS POWER!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı

hocam qnapin uygulamasi ile çözmek zorunda değilsen altarnatif bu işi yapacak cok uygulama var. clone zilla, acronis vs vs.

ben benzer bir yapida hem sql db hemde kullanıcıların işlediği excel dosyalarini yedeklemek için böyle bir çözüm kullanıyorum:

yedeklenecek db yi yukarıdan, yedeklenecek folderlari aşağıdan seciyorsun. sağ taraftan ne kadar sürede bir yedekleneceğini veya günün hangi saatinde yedekleneceğini secip son kaç günün yededini tutmak istediğini seciyorsun. sonrasında yedeknecek yeri (Qnap daki disk alınını network sücürü olarak eklersin. bende harici bir FTP ye yedekletiyorum burada)

Hocam bu ekran görüntüsündeki connect to sql server dediğimizde bizden sadece ip adresi mi istiyor? Kullanıcı adı parola falan giriyor muyuz? Bunu deneyebilirim. 
    Ayrıca server da Acronis te yüklü. Acronis ile yapacak olsak muhasebe bilgisayarına kurmam gerekir değil mi? Server a ne amaçla kuruldu bilmiyorum uzaktan müdahale edemeyiz sanırım. 

KNOWLEDGE IS POWER!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Homo
    OCEANUS bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

Hocam bu ekran görüntüsündeki connect to sql server dediğimizde bizden sadece ip adresi mi istiyor? Kullanıcı adı parola falan giriyor muyuz? Bunu deneyebilirim. 
    Ayrıca server da Acronis te yüklü. Acronis ile yapacak olsak muhasebe bilgisayarına kurmam gerekir değil mi? Server a ne amaçla kuruldu bilmiyorum uzaktan müdahale edemeyiz sanırım. 

abi sql user ve password istiyor tabi. sonucta auth sağlamadan backup alamaz. Bunu ben sunucuya kuruyorum. 

Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    rakkoc bunu yazdı
    OCEANUS bunu yazdı
    rakkoc bunu yazdı

abi sql user ve password istiyor tabi. sonucta auth sağlamadan backup alamaz. Bunu ben sunucuya kuruyorum. 

Tamamdır teşekkür ederim denerim.

KNOWLEDGE IS POWER!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    OCEANUS bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı

Sanırım yanlış anladın 

Muhasebe bilgisayarına takılı olan harici diske yedeklemeden bahsetmiştim. :) Uzaktan daha önce yedekleme yapılıyormuş ama yöntemini bilmiyorum. 
    Diğer arkadaşın dediği gibi Acronis ile olursa kısaca anlatsanız muhtemelen yapabilirim. 

Qnap olan bir ortamda harici diskler, usb diskler dvd ler gibi harici aygıtlara yedeklemeler yapmaya çalışmak doğru bir çözüm değildir. Yaptığın işleri sürdürülebilir, güvenli, güncellemebilir, senden sonra ilgillenecek kişininde rahat kullanabileceği yorum yapmasına gerek kalmayacak şekilde işlemler yapılmalıdır.

Qnap larını güncelle, Qnap a eriştiğin kullanıcının haricinde backup alacak kullanıcılar oluşturup yedeklerini Q nap üzerine almaya çalış. Geceleri Qnapların kapanacak şekilfe planla. 3 yedekleme denilen sıcak, soğuk yedekleme prosedurlerini kavramaya çalış.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı
    OCEANUS bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı

Sanırım yanlış anladın 

Qnap olan bir ortamda harici diskler, usb diskler dvd ler gibi harici aygıtlara yedeklemeler yapmaya çalışmak doğru bir çözüm değildir. Yaptığın işleri sürdürülebilir, güvenli, güncellemebilir, senden sonra ilgillenecek kişininde rahat kullanabileceği yorum yapmasına gerek kalmayacak şekilde işlemler yapılmalıdır.

Qnap larını güncelle, Qnap a eriştiğin kullanıcının haricinde backup alacak kullanıcılar oluşturup yedeklerini Q nap üzerine almaya çalış. Geceleri Qnapların kapanacak şekilfe planla. 3 yedekleme denilen sıcak, soğuk yedekleme prosedurlerini kavramaya çalış.

Bana hariciye yedek alalım dediler o yüzden uğraşıyorum. Ayrıca bahsettiğin diğer ayarları da bilmiyorum araştırayım dediğin gibi çok fazla sayıda işlem yapılabiliyor bu cihazlarda panele girdim bildiğin ayrı bir dünya resmen :) içlerine farklı farklı uygulamalar programlar indirip kuruluyor.

Gerçekten çok fazla yapılabilecek şey var ayrı bir program öğreniliyor gibi bunların eğitimini almak lazım resmen.

7/24 full çalışıyorlar sanırım. Dediğin gibi bahsettiğin şeylere de bir el atacağım. Teşekkür ederim sağolasın.

KNOWLEDGE IS POWER!
Toplam Hit: 1211 Toplam Mesaj: 11
server qnap yedek