Qt'e Noldu
-
Ben mi yeni görüyorum yoksa ücretli sürümler önceden de var mıydı?
-
Nokia, digia ikisinde de vardı hocam. Daha eskisini bilmiyorum.
Ama lisans başta lgpl olduğundan çok fazla kısıtlayamıyorlar. C++ ile çalışırken tıkır tıkır kullanıyorsun, sadece statik derleme izni yok diye biliyorum.
-
Ücretli sürümler önceden de vardı. Ama ücretli sürüm sadece, kaynak kodu kapatıp, para kazanacak bir uygulama geliştiriyorsanız almak zorundasınız.
Kaynak kodu açık olduğu sürece hiç bir sıkıntı yok.
-
SkynetX bunu yazdı
Ücretli sürümler önceden de vardı. Ama ücretli sürüm sadece, kaynak kodu kapatıp, para kazanacak bir uygulama geliştiriyorsanız almak zorundasınız.
Hocam yanlışın var. LGPL'de kaynak kodunu kapatabilirsin, ama kütüphane üzerinde bir değişiklik falan yaptıysan onu açman gerekiyor. Kendi kodunu açmak zorunda değilsin.
-
NmC bunu yazdıSkynetX bunu yazdı
Hocam yanlışın var. LGPL'de kaynak kodunu kapatabilirsin, ama kütüphane üzerinde bir değişiklik falan yaptıysan onu açman gerekiyor. Kendi kodunu açmak zorunda değilsin.
Aslında bu konuda benim de biraz kafam karışık. Bu statik-dinamik kütüphane olayı yüzünden.
-
static derlemek ücretsiz sürümde yasak. Dinamik derlemedede o dll ler kullandığın kütüphaneye göre 50 100 mb tutuyor amk.