Qt'e Noldu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadSoul
    DeadSoul's avatar
    Erkek

Ben mi yeni görüyorum yoksa ücretli sürümler önceden de var mıydı?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Nokia, digia ikisinde de vardı hocam. Daha eskisini bilmiyorum.

Ama lisans başta lgpl olduğundan çok fazla kısıtlayamıyorlar. C++ ile çalışırken tıkır tıkır kullanıyorsun, sadece statik derleme izni yok diye biliyorum.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Ücretli sürümler önceden de vardı. Ama ücretli sürüm sadece, kaynak kodu kapatıp, para kazanacak bir uygulama geliştiriyorsanız almak zorundasınız.

Kaynak kodu açık olduğu sürece hiç bir sıkıntı yok. 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek
    SkynetX bunu yazdı

Ücretli sürümler önceden de vardı. Ama ücretli sürüm sadece, kaynak kodu kapatıp, para kazanacak bir uygulama geliştiriyorsanız almak zorundasınız.

Hocam yanlışın var. LGPL'de kaynak kodunu kapatabilirsin, ama kütüphane üzerinde bir değişiklik falan yaptıysan onu açman gerekiyor. Kendi kodunu açmak zorunda değilsin.

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı
    SkynetX bunu yazdı

Hocam yanlışın var. LGPL'de kaynak kodunu kapatabilirsin, ama kütüphane üzerinde bir değişiklik falan yaptıysan onu açman gerekiyor. Kendi kodunu açmak zorunda değilsin.

Aslında bu konuda benim de biraz kafam karışık. Bu statik-dinamik kütüphane olayı yüzünden.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

static derlemek ücretsiz sürümde yasak. Dinamik derlemedede o dll ler kullandığın kütüphaneye göre 50 100 mb tutuyor amk.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 2658 Toplam Mesaj: 6