Raid Kartini Yukleyemedim
-
Ustadlar merhaba
Gecen gun RocketRaid 620 raid karti aldim. Ama bir turlu centos a yukleyemedim.
Hali hazirda onboard raid controller var ama ben donanimsal olarak eklemek istedim ama 3 gundur basaramadim.
Ana karttan HDD lerin kablosunu raid kartina takinca bu sefer bios ta hard diskler gorunmuyor.
http://www.highpoint-tech.cn/BIOS_Driver/rr64x/linux/v1.0.10.0112/RHEL_CentOS/rr64x-rhel_centos-5u4-x86_64-v1.0.10.0114.tgz adresinden centos surucusunu indirdim, bunlari Buffalo 4gb flash bellege yukledim ama asagidaki komutlari yazinda dosya bulunamadi uyarisi veriyordu.
# mkdosfs /dev/fd0
# mkdir -p /mnt/floppy
# mount /dev/fd0 /mnt/floppy
# tar xzvf rr62x-rhel-centos-x.tar.gz -C /mnt/floppy
# umount /dev/fd0
# mkdir /dd
# mount /dev/sda1 /dd
# cp -r /dd /tmp/hptdd
# umount /dd
# sh /tmp/hptdd/rhel-install-step1.shBu sefer, karti bosverip tekrar anakarttaki raid e baglayinca Isletim sistemi bulunamadi uayrisi verdi.
Centos u sifirdan tekrar kurduktan sonra bu seferde (raid karti halen takili)
pci cannot allocate resource region 7 of bridge
pci cannot allocate resource region 8 of bridge
pci cannot allocate resource region 9 of bridge uyari vermeye basladi ve sistem boot ekraninda donup kaldi.Daha sonra karti cikarip yeniden sistemi kurdum su an calisiyor.
Simdi Flash bellegi nasil kurulum ekraninda mount edebilirim.
Mount ettikten sonra temp klasorune nasil kopyalacagim?
Bios ta neden hard diskler gorunmuyor? (SATA kablolari Raid karitna takili) Gormesi icin ne yapmam lazim?
.... vs vs
-
RAİD il epek uğraşmadım fakat Raid yapman için raid sürücüleri os'a entegre temen gerkeiyor sanırım... Anakart cdsi ile gelir
-
AHCİ modda ( sata mod) gözükmez.. zaten raid yaptığın için olabilir ( hepsi bir disk haline geldiği için)
-
Anakartta zaten onboard raid var ama onboard raid fazla sistem kaynagi kullandiklari icin raid karti aldim.
Server ile gelen driver cd sinde sadece onboard raid surucusu var.
Aldigim kartin centos raid surucusu var ama kernel e nasil adapte edecegimi bilmiyorum...
-
text mode sürücüleri osa entegre edip osu öyle kurmak gerekebilir xpde öyle oluyordu...
Linux serverde nasıl yapılır bilmiyorum..
ya da disket sürücü gerekebilir.. Linux forumlarına bak belki bulursun çözüm..ana kart ne buarada