Ram Birşelimi Hakkında
-
lenovo b560 kendi cihazım. üzerinde ddr3 2 gb ram var. elimede bozuk g560 bir cihaz gecti, onunda rami dd3 2 gbmış. onun ramini kendi bilgisayarıma taksam calısır mı? yani uyumlu olmadı için sadece ddr3 olması yeterli mi yoksa modelinde aynı mı olması gerekir? ve baska hangi parcaları değiştirebilirim? mesela onda i3 işlemci varmış değiştirebilir miyim? aslında bozuk cihazada 400 lira masraf cıkardılar yani işlemci pek saglam değildir gibi geliyor ama saglam olsa hangi parcalar değiştirilebilirdi?
-
Hocam ram sağlamsa ve laptobunda slot varsa takabilirsin. Ayrıca işlemci içinde değiştirebilmen için anakartının işlemci desteği varmı diye bakarsın çalışıyorsa takarsın. 400 lira masraf varsa garanti anakart gidiktir yanında bişeyide götürmüştür :D
-
interfector bunu yazdı
Hocam ram sağlamsa ve laptobunda slot varsa takabilirsin. Ayrıca işlemci içinde değiştirebilmen için anakartının işlemci desteği varmı diye bakarsın çalışıyorsa takarsın. 400 lira masraf varsa garanti anakart gidiktir yanında bişeyide götürmüştür :D
bende oyle dusunuyorum. ekran kartı'nın değişebilirliği nedir? yani zamanında sanki laptopların bir tek ekran kartları değişmiyor gibi bişi duymustum :F
-
tak çalısır..
ekran kartı yalan..
-
ben az once intelin 4gb kartini amd ye taktim. canavar gibi calisti. toplamda 6gb ram ile gayet hizli calsiiyorum.
ramler ikisi de ddr3 ise calisir ama aslinda ayni frekans olmalarinin da onemi var.
-
dual channel sa frekanslar da önemlidir ama senin modelin dual channel değil