Ram Slotu Neden Bozulur??
-
Hacım dün bilgisayarı kapattım saat 11 gibi sonra yattım zıbardım sabah kalktım okula gittim geldim pc yi açtım açıladı işte uğraştım birazcık ekran kartını çıkar tak falan filan sonra anladım ki mevcut ram slotlarından birisi bozulmuş :| bu kodumun slotu neden bozulur nedir durduk yere bozulurmu? bileniniz edeniniz varmı?
-
ram slotunun bozuk olduguna emin misin?yani ram slotu bozulma ihtimali düşük olsa gerek hele ki durduk yere.voltajdan falan dicem ama neden bi tek ram slotu
-
evet eminim :| iki tane ram slotu var ayrıca ıkı tanede ram :| ramler sağdaki slotta çalışırken soldakinde çalışmıyor :|
-
tozlanmıştır , üfle :D benimkine takmak içinde çok uğraşıyorum,ama sonunda görüyo.
-
Kardeşin/yegenin vs varsa ve içinin tozunu almak falan için içini açtıysa kasanın yapmıs olabilir. Ben elektrik supurgesinin ucuyla bozmustum bi kere
-
@elmasekeri
yok hacı toz fln değil :| sildim süpürdüm yaladım ama sonuç hala aynı :|
@gkhn759
hacı kasanın yan tarafları açık evde de kardeşlerim var ama ellemezler onlar :| yani birinin dokunmasıyla bozulcak bişi değil :s durdur yere zarar cıkıyor ıste amk:|
-
benm 3 slot var 2 tane de ram var o/c yaparken biri mefta oldu allahtan yerim var hala :) sende öle voltaj ayarlarına bulaştınmı ?
-
çalışmayan ram slotuna ram taktığında ses geliyomu yani arza uyarısı veriyomu yoksa hiç ses yokmu bide işlemcini söylermisin
-
enteresan bi sorun :) anakart alıcaksan .. asus almanı oneerırım :) yada msi :) ... almadan evel şöle bir uygulama yap.. anakartı sökup.. diş fırcasıylla guzel bır sekılde.. temizle.. tekrar.. monte et.. bakalım calıscakmı :)
-
over clockla uğraşmadım :| anakart daha yeni amk :| 2 ay olmadı alalı gigabyte s series :|
ayrıca ses gelmiyor fakat pcnin ön paneldeki kırmızı ışık hiç yanmıyor :| ayrıca işlemcimde p4 3.0 :|