Ram Uyusmazlıgı Üzerine
-
merhaba
p4 3.0 aldım bir ay önce
efendim
her 10 açışın birinde , 30 dakika sonra karşıma mavi ekran gelip aşağıdaki yazı çıkıyor.ben tr ye çevirdim
yeni kurduğun hard yada software i kaldır yeniden kur. bios ayarlarını iptal et.
tcpip.sys
beginning dump of pyhsical memory
bir kardeş diyoki
sende 2 ram var bunlar birbiriyle uyumsuz yada
ram anakart uyuşmazlığı var.
intel p4 3 lga 775 2 mb prescott ht 800
asus p5sd2 x
512 ddr kıngston
everest codegen 2530w çift fan
diyorum ya 10 açılıştan birinde oluyor
yorum???
-
Ram yüzünden olduğunu düşünmüyorum,çünkü olsa hep olurdu.Bana göre hata donanımsal değil,sen format at daha önce de bios ayarlarını load bios default seçeneğini kullanarak geri al veya pili çıkar,2-3 dk öyle kalsın.bir de pil yuvasına bir tornavida ile artı-eksi uçlarını birbirine değdir ki resetlensin. Biosu sıfırla o olmazsa başkasının remini kullanarak dene o da olmazsa windows u kur,sorun düzelir
-
format atsana bı ıse yaramıycak (4 kere attırmıstım) cunku bendede aynı sorun var 2 senedır aynı dertle cebellesıyorum servıs pack 2 yı kur bılgısayar reset atmıyor kendı kendıne ama bazan acılması zor oluyor sen genede bı format attır belkı duzele bılır... bana anakart la ram uyusmazlıgı var demıslerdı anakartı degıstırmem gerekıyor ama para yok dıye hala surunuyoruz :(
-
valla hojam bu 4.3.0 aynısı bende de var gittik 200 $ işlemci aldık a.q bunlar da galiba sorun var bend ede su sorun var... garantiye yolladık bakalım şimdi int de basen ekran donuor bi sitede max-mayne. gta-vice gta_a da fillan 2 dk oynuor sonra oyundan güp atıor reseti basıor .. 64 bit .. 2 aydır aynı sorunu yasıordum .. en sonunda kasayi servise götürdüm carptım adam ana kart ekran kart rami söküp garantiye yolladi 1 ay garanti dediler şimdi gelmesini beklıorum bakalım belkıde hata işlemcide hayırlısı olsun diorus ..
-
sayın hocam
bende pazartes götürecektim baktım hata yok bekle biraz daha dedim
3 gündür sağlam hiç atma yok
bilmiyom yine de götüriyyimmi
2 sene garanti -
hojam valla beklerım içim rahat olsun dıyorsan bence yolla derım ilerde sorun olur keşke dememek için yolla veya prfnsl bi yardım al derim
-
liseli
xp nin eventvwr da kayitli olan hatalrda ne yaziyor onlari kontrol ettin mi? -
aynen aynen bendede sorun öyleydi bende rami garantıye yollamıstım ram geldı format yedı sımdı sorun yok ama ara sıra acılırken sorunlar cıkıyo :( para lazım para...
-
madem ram uyusmazligi diye karar verdin ram leri tek tek takarak dene bakalım :)....Ram den değilse format at ...yine devam ederse hiç kasma bütün parçaları sök sadece anakartı eline al git değiştirin üleynnn bunu de :)
Toplam Hit: 1818 Toplam Mesaj: 9