folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Ram Yükseltmek Hakkında

Ram Yükseltmek Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

ASRock N68C-GS FX anakartım var. kullandığım ramden memnun değilim. 400 mhz 4 gb ddr2 ram kullanıyorum şu an. 1600 mhz 4 gb ddr3 ram veSapphire Amd HD4850 1GB 256Bit GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E 2.0 x16 Ekran Kartı (11132-58-20G) şu ekran kartını almak istiyorum. aldığım zaman elimde patlar mı, bu şekilde kullanabilir miyim tam olarak bilemiyorum. çalışır mı bu şekilde? tşk.

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

DDR2'den DDR3'e geçmenin çok fazla performans etkisi olacağını sanmıyorum. Grafik kartı almak yerinde bir karar olabilir. Tabi ne için kullandığınız önemli.

Not: Büyük ihtimalle DDR2 ve DDR3 bellekler aynı anda çalışmayacaktır. Kullanım kılavuzundan bu bilgiyi doğruladıktan sonra iki tip bellek parçalarını aynı anda takmamaya özen gösterin.

Olaylara karışmayın!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

aynı anda kullanmak istemiyorum. ddr2 bellek olarak en fazla 1066 mhz destekliyor anakart onlar da çok pahalı. ana kartım hazır destekliyorken ddr3 1600 mhz almak daha mantıklı geldi bana. 400 mhz den kat kat daha fazla performans vermez mi diyorsunuz siz şimdi? ddr2 leri atıp ddr 3 rami kullanmak istiyorum.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

1600 le 400 arasında çok büyük performans farkı olur da mühim olan senin anakartının neyi destekleyip desteklemediği.şimdi sitesinden baktım da  bu frekansıve ddr3 destekliyormuş. yani sorunsuz çalışabiliyor. 

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

ram için ddr3 destekliyor ama dediğim ekran kartını da alabilir miyim? çünkü tek yuva var ekran kartı için. ddr 2 ekran kartı ile ddr3 ekran kartı aynı yuvada çalışır mı? şu an kullandığım NVIDIA GeForce 9500 GT. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BaD_BoYs
    BaD_BoYs's avatar
    Erkek
    kartalkethuda bunu yazdı

ASRock N68C-GS FX anakartım var. kullandığım ramden memnun değilim. 400 mhz 4 gb ddr2 ram kullanıyorum şu an. 1600 mhz 4 gb ddr3 ram veSapphire Amd HD4850 1GB 256Bit GDDR3 (DirectX 10.1) PCI-E 2.0 x16 Ekran Kartı (11132-58-20G) şu ekran kartını almak istiyorum. aldığım zaman elimde patlar mı, bu şekilde kullanabilir miyim tam olarak bilemiyorum. çalışır mı bu şekilde? tşk.

Verdiğin bilgi doğrultusunda senin anakartın BU hocam. 1600MHz DDR3 Ram alabilrisin sorun olmaz. Aynı zamanda almak istediğin ekran kartı' da anakartına uyumlu sıkıntı yaratmaz. Sormuş olduğun donanımları alabilirsin.

.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek
    BaD_BoYs bunu yazdı
    kartalkethuda bunu yazdı

Verdiğin bilgi doğrultusunda senin anakartın BU hocam. 1600MHz DDR3 Ram alabilrisin sorun olmaz. Aynı zamanda almak istediğin ekran kartı' da anakartına uyumlu sıkıntı yaratmaz. Sormuş olduğun donanımları alabilirsin.

eyvallah. cevap veren arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Toplam Hit: 945 Toplam Mesaj: 7