Ramazan Davulu Olmalı Mı?
-
ilk cevabı veriyorum.
saçmalık. normal zamanda çalsalar o vakitte, ikinci gün indiririz. niye ramazanda tahammül ediyoruz anlamadım.
ben de tutuyorum oruç ama davulcu olmasa tutamayacam mı yani?
-
gelenek olduğu için gerek duyuluyo heralde
-
gelenekleşmiş bir şey hocam o. ben oruç tutmuyorum ama davulcu geçmese yadırgıyorum durumu. bence gerekli bir şey. şayet ben nasıl hacivat karagöz çıkınca televizyonda seviniyorsam. gece o davulun heyecanı ıle uyanınca da mutlu oluyorum. en azından tarihi değeri olan bir şey.
-
Bence olmalı çok güzel bir gelenek ama davulcular mani söylemiyor :s
-
hacktorx bunu yazdı:
-----------------------------
ilk cevabı veriyorum.
saçmalık. normal zamanda çalsalar o vakitte, ikinci gün indiririz. niye ramazanda tahammül ediyoruz anlamadım.
ben de tutuyorum oruç ama davulcu olmasa tutamayacam mı yani?
-----------------------------Bu Kadar Sert Çıkmana Bir Anlam Veremedim Açıkçası. Gelenek Bu. Geçmişten Günümüze. Hem Güzeldir Davul Yaf.
-
o bile eskiden güzeldi.
ayrıca bu konuyu her ramazan tartışmak zorunda mıyız ?
-
Bak hocam şöyle bişey var. Genel olarak bi kum kalesi düşün kumlar detaydır 1 adet kum olmazsa o kale yine ayakta durur. Ama tek tek o kum tanelerini aldıgın zaman bi müddet sonra kale yıkılır. Olay bundan ibaret kale genelek göreneklerin olsun. İçlerindeki detaylarda kum taneleri olsun. Onları olaydan tek tek almaya başlarsan bir gün gelir gelenek ve göreneklerin elinde değerlerin hepsi gider. İngiliz gibi cadılar bayramını kutlamaya başlarsın.
-
bizim burda yasak
gayette güzel oluyo
kimsenin geleneklerimiz kayboluyo diye bi tedirginligi de yok
gereksiz zaman aşımına uğramış olayların gelenek diye diretilmesi kadar saçma bişey yok
edit///
hemen saldırıya geçmeyin
kendimi bildim bileli oruç tutan birisi olarak yazdım bunları