Random String Fikstür Oluşturma JAVA
-
Merhaba müridler ödevimin bir kısmında takıldım. 4 adet string takım var gs,fb,bjk,ts bunları birbirleriyle 2 maçtan 12 toplam maç olmak üzere gs-fb şeklinde fikstürü nasıl hazırlayabilirim?Random generate edilecek.
-
sözde kodlama ile çözümü anlatmaya çalışayım...
gs, fb, bjk, ts kelimeleri bir array a atacaksın..
sonra bu arraydan rastgele veri çekeceksin..
çektiğin her veri sonrası arraydan o çektiğin veri sırasını çıkaracaksın...
örneğin
1 - 3
4 - 2
şeklinde bir çekiş yaptın...
sonra sağ tarafı ve sol tarafı birer birer aşağı ve yukarı kaydırarak diğer haftaları oluşturacaksın. -
SerYolcu bunu yazdı
sözde kodlama ile çözümü anlatmaya çalışayım...
gs, fb, bjk, ts kelimeleri bir array a atacaksın..
sonra bu arraydan rastgele veri çekeceksin..
çektiğin her veri sonrası arraydan o çektiğin veri sırasını çıkaracaksın...
örneğin
1 - 3
4 - 2
şeklinde bir çekiş yaptın...
sonra sağ tarafı ve sol tarafı birer birer aşağı ve yukarı kaydırarak diğer haftaları oluşturacaksın.hocam sözde kod konusunda benimde fikrim varda koda dökemiyorum.Arrayden rastgele veri çekmek ve sağ sol bir aşağı yukarı kısmını çözemedim.Aşağı yukarı nasıl kayacak if kullanıp 1 se arttır 4 se azalt dye konttrol mu ekleyecez?
-
normalde match fixture i icin home away diye dikkate alman lazim. ama sana zorunlu degil galiba.Gerekliyse alttaki linke bak.
http://en.wikipedia.org/wiki/Round-robin_tournament
public static void main(String[] args) { List data = new LinkedList<>(); List rem = new LinkedList<>(); data.add("a"); data.add("b"); data.add("c"); data.add("d"); rem.add("a"); rem.add("b"); rem.add("c"); rem.add("d"); List fixture = new LinkedList<>(); for (String s : data) { for (String string : rem) { if (!string.equals(s)) { fixture.add(s + "," + string); } } } Collections.shuffle(fixture, new Random(System.nanoTime())); System.out.println(fixture.toString()); }musdawdaf tarafından 27/Şub/14 11:26 tarihinde düzenlenmiştir -
whopper bunu yazdı
hocam sözde kod konusunda benimde fikrim varda koda dökemiyorum.Arrayden rastgele veri çekmek ve sağ sol bir aşağı yukarı kısmını çözemedim.Aşağı yukarı nasıl kayacak if kullanıp 1 se arttır 4 se azalt dye konttrol mu ekleyecez?
Koskoca ETU de okuyorsun, basit meseleleri bilemiyorsun :)
Sen biraz ders çalış bakem..
http://www.baskent.edu.tr/~tkaracay/etudio/ders/prg/dataStructures/deletion/deletion.pdf
PHP olsaydı kodlar yazardım ama, Java bilgim yok maalesef...
Senin biraz ders çalışman gerekiyor gibi görünüyo...
-
SerYolcu bunu yazdıwhopper bunu yazdı
hocam sözde kod konusunda benimde fikrim varda koda dökemiyorum.Arrayden rastgele veri çekmek ve sağ sol bir aşağı yukarı kısmını çözemedim.Aşağı yukarı nasıl kayacak if kullanıp 1 se arttır 4 se azalt dye konttrol mu ekleyecez?
Koskoca ETU de okuyorsun, basit meseleleri bilemiyorsun :)
Sen biraz ders çalış bakem..
http://www.baskent.edu.tr/~tkaracay/etudio/ders/prg/dataStructures/deletion/deletion.pdf
PHP olsaydı kodlar yazardım ama, Java bilgim yok maalesef...
Senin biraz ders çalışman gerekiyor gibi görünüyo...
abi onları zaten biliyorum :D v şu ana kadar 7 labdan 100 ve ara sınavdan aa almış biri olarak çalışyorum galiba D:
pseudoda problem var sanırım diğer haftaları bir kaydırarak yapmak random olmuyor yine kendin belirlemiş oluyorsun.Ev sahibi deplasman da olmalı.
Şimdi labaratuar sınavından çıktım yukarıdakileri biraz inceleyip uğraşayım.
-
hallettim nihayet.Yardımcı olan herkese çok teşekkürler.