folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Raspberry Pi 3 Ve Harici Harddisk Hakkında

Raspberry Pi 3 Ve Harici Harddisk Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar geçenlerde yine buralarda pi konusu açılmış o vesile ile kelepir fiyata sahibinden den raspi 3 satın almıştım şimdi inceleme imkanım oldu bazı sorularım var nette sağlıklı bilgiye erişemedim.

1-Raspi 3 windows 10 iot kurulumu yapılıyor fakat bu bildiğimiz windows10 değil mi yani bir arayüzü yokmu ? idm ,google drive vb indirip uzak sunucu niyetine kullanamazmıyız ?

2-samsung telefon şarjı ile çalıştırıyorum(üzerinde output 5.0V = 1A ve frekans  50-60hz 0,15A) ve harici harddisk bağlamak istiyorum 540 gb  usb 2.0 ve ya 2 tb . usb 3.0  fakat gücü yetmediği için sanırım görmüyor.Bu konuda tavsiyeleriniz nelerdir en ucuzundan bu olayı nasıl halledebilirim teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

raspbian kullan hocam windows10 bildiğimiz windows 10 değil :)

hem sen düşük besliyorsun hem disklerimi çalıştırsın istiyorsun :) sağ köşede gökkuşağıda varmı ? 

en az 2amperlik bi güç kaynağı kullan , hala görmüyorsa y kablo ile deneyebilirsin

http://www.leyladansonra.com/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Keyif Pezosu
    undefined-01
    undefined-01's avatar
    Homo
    baristbt bunu yazdı

raspbian kullan hocam windows10 bildiğimiz windows 10 değil :)

hem sen düşük besliyorsun hem disklerimi çalıştırsın istiyorsun :) sağ köşede gökkuşağıda varmı ? 

en az 2amperlik bi güç kaynağı kullan , hala görmüyorsa y kablo ile deneyebilirsin

hocam önerim adaptor bağlantısı olan usb hub'lar. Raspberrynin usb surucusu cok güçlü değil, fazla zorlarsan yakarsın.

Bana balık tutmayı öğretmeyin; ben balıkçı değilim. Felsefe yapmayın. Ben şefim, aşçıyım. Bana parasıyla balık verin; sushi yapıp satayım, hepimiz karnımızı doyuralım. Yoksa hepimiz balıkçı olursak, bu gölde balık kalmaz. Sürdürülebilir olmalıyız. Çünkü bugün aç bıraktığınız insan, yarın karşınıza harami olarak çıkabilir; kendine de size de zarar verebilir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    K4R4B4S4N
    K4R4B4S4N's avatar
    Erkek

Dedigin gibi bir usb hub tavsiye edebilir hepsiburada n11 linki verebilir misin yani raspi ile uyumlu ona zarar vermeyecek birsey tesekkur ederim

Toplam Hit: 1211 Toplam Mesaj: 4
harddisk raspberry