Raspberry Pi Hakkında Öneri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

Müritler bu konuya tamamen yabancıyım ama boş zamanlarımda hobi olsun diyerekten bir tane almak istiyorum bu mini bilgisayarlardan. Şimdi b+ modeli bayağı iyi gibi heralde ama bir de bugün a+ modeli duyurulmuş. a+ mı beklenmeli (fiyatı $20 mış) yoksa b+ mı alınmalı? Bir de hangi kitler alınmalı yanında? 

Daha başka fikir paylaşanlar olursa da her türlü görüşe açığım.

Bir de nereden alabilirim? Robotistan tekelinde mi bu tarz şeyler Türkiye'de?

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek

ben de merak ediyorum bu aleti. kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa güzel olur.

Everyone sees just what they want to see.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeepHouse
    DeepHouse's avatar
    Erkek

kesinlikle kullananlar tecrüberini paylassınlar almak isteyenlere fikir açısından iyi olur bende almayı planlıyorum

Bu işler zordur, özveri ister; hatta özveriden fazlasını, ruhunu ister...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickalti
    Lightsaber
    Lightsaber's avatar
    Erkek

A+ B+'dan daha alt seviye olması lazım mantıken, tavsiyem B+ alman, onun dışında yapacağın işe göre alacağın kit değişir

İnsan; insan olsaydı,insan olmazdı..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Abi a+ modeli daha küçük projeler için çıkartılıyor.

Mesela sana a+ ile b+ arasındaki önemli farkları yazayım ona göre karar ver.

a+                   b+

usb port sayısı            1                     4

RAM miktarı                 256MB             512MB

Ethernet girişi             Yok                  Var

Güç tüketimi                200mA(1W)    600mA(3W)

Ağırlık                          23gr                45gr

Boyut olarak da a+ daha küçük. Yani kısaca usb olarak pek birşey bağlamayacaksan, etherneti kullanma gibi bir düşüncen yoksa ve görece daha basit işlemler çalışıtracaksan(Ram düşük) a+ alınabilir.

Ama ben media center kurup film izleyeyim, hayvani ototmasyon işlemleri falan yaptırayım dersen a+ beklentilerini karşılamaz.

Daha çok amaca yönelik bir cihaz olarak düşünüyorum ben a+ ı, compute module gibi.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

hocam bende rasberry pi'nin B modeli var 1 buçuk yıldır tabiri caizse suyunu çıkardım aletin apache server kurup üstüne sambayı kurup onunda üstüne torrenti kurup üstünede 2tb hdd yi bağlayıp nas server haline getirdim 1 yıla yakın kullandım sonra evdekiler film arşivini keşfedinde abandılar makina kasıldı orası ayrı :D ama şunu söyleyebilirim python'a php'e linux a ilgin varsa veya kendini geliştirmek istiyorsan durma git al hemen türkiyede robotistan.com dan alabilirsin ben baya memnun kalmıştım onlardan başka sorun varsa sor yanıtlayabilirim. Kısaca şöyle diyebilirim raspberry pi alan pişman olmaz :D

şöyle yazdığım 2 dökümanı bide homemade case imide gösterem :D

http://www.caglarcaglayan.com/2013/09/rasberry-piye-rasbian-nasil-yuklerim/

http://www.caglarcaglayan.com/2013/09/raspberry-pi-ile-tanisma/

not: topluluk olarak baya gelişmiştir aklına gelebilcek herşeyi yapabilirsin misal hava tahmin sistemi yazmak için alet edavat aldım öyle duruyolar aylardır vakit olsa bişiler yapıcamda 

Türk topluluğu sayfası: http://www.raspi.gen.tr/

Birde örnek proje atayım radyo vericisi yapmışlardı bende denemiştim ama yükseltici olmadığı için 2m çapda yayın yapabildim startwars müziğini :D http://www.instructables.com/id/Raspberry-Pi-PiFMPlay-Simplified-FM-Transmitter/

Ccaglayan tarafından 10/Kas/14 23:51 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meczup
    1049
    1049's avatar
    Homo

@Torpedo_XL hocam karşılaştırma için sağol. Dün biraz da uyku sersemi tam olarak kıyaslama yapamamıştım.  Kafamda B+ daha da netleşti şimdi. 

@CCaglayan yorumun için teşekkürler hocam. Yalnız casede lego parçaları kullanmışsın. Kendisi default olarak uyarlanmış şekilde mi geliyor yoksa ayrı bir case üzerine mi oturttun lego parçalarını merak ettim. 

dudaklarına değen yağmur bir parça rujundan çalar. dudaklarına değen yağmur bile, bir parça rujundan çalar. benim değemediğim o dudaklarına değen yağmur, bir parça rujundan çalar. // bi gün buralarda yeni bir ağaç yeşerecek ve biz gölgesinde mürekkepler tüketeceğiz //
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek
    Haymatlos bunu yazdı

@Torpedo_XL hocam karşılaştırma için sağol. Dün biraz da uyku sersemi tam olarak kıyaslama yapamamıştım.  Kafamda B+ daha da netleşti şimdi. 

@CCaglayan yorumun için teşekkürler hocam. Yalnız casede lego parçaları kullanmışsın. Kendisi default olarak uyarlanmış şekilde mi geliyor yoksa ayrı bir case üzerine mi oturttun lego parçalarını merak ettim. 

evde duran legolarla yaptım öyle bir şema felan referans almadım kafama göre can sıkıntısından yapılmış bişi :D case üzerine oturtmadım legoyu case haline getirdim.

Ccaglayan tarafından 11/Kas/14 10:44 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

lego kullanan adamın kafası bi başka çalışır :D her zaman derim

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 976 Toplam Mesaj: 9