folder Tahribat.com Forumları
linefolder İş - Güç, E-Ticaret, Alışveriş
linefolder Raspberry Pi Ön Siparişleri Başlamış Bulunmakda

Raspberry Pi Ön Siparişleri Başlamış Bulunmakda

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

uzun süredir beklediğim Raspberryi Pi'nin ön siparişleri başlamış bulunmakda ilgilenen arkadaşlar alttaki linki tıklayarak mailini bilgilerini yazalarsa 1-2 gün içinde ön sipariş formunu gönderirler size :) ürünün fiyatı 27.25pound beyler yani 70TL civarına geliyor. Android veya Linux dağıtımlarında testler uygulamalar geliştircek arkadaşlara en iyi alet diyebilirim. Birde ön sipariş verirsek yanında t-shirtte hediye ediyorlarmış. Kargo ücreti ne kadar geçirirler hiçbir bilgim yok yok :| deneyip görücez :D

Sistem Özellikleri:

• SoC Broadcom BCM2835 (CPU, GPU, DSP, and SDRAM)
    • CPU: 700 MHz ARM1176JZF-S core (ARM11 family)
    • GPU: Broadcom VideoCore IV, OpenGL ES 2.0, 1080p30 h.264/MPEG-4 AVC high-profile decoder
    • Memory (SDRAM): 256 Megabytes (MiB)
    • Video outputs: Composite RCA, HDMI
    • Audio outputs: 3.5 mm jack, HDMI
    • Onboard storage: SD, MMC, SDIO card slot
    • 10/100 Ethernet RJ45 onboard network
    • Storage via SD/ MMC/ SDIO card slot

Bu arada 1080p filmleri çok rahat takılmadan oynatabiliyor. Biraz programlama için kurcaladıkdan sonra evde media box olarakda kullanmayı planlıyorum :)

Ön sipariş için gerekli formun linki: http://downloads.element14.com/raspberryPi1.html 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

bu nedir hala anlamış degilim iki defa konusu acıldı googledede anlaşılacak bir acıklamam yok

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ccaglayan
    Ccaglayan's avatar
    Erkek

hocam kredi kartı büyüklüğünde bir pc uygulama geliştircek veya başka amaçlarda kullanmak üzere kar amacı gütmeyen bir kuruluş tarafından öğrenci ve öğretmenlerin kullanması için geliştirilmiş bir micro pc gibi bişey :)

daha detaylı bilgi almak için : http://www.chip.com.tr/konu/raspberry-pi-minik-dev-pc_32698.html 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Hadi bakalım ön-sipariş sayfasını bekliyoruz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

Alıp kullanan arkadaslar var mı hic?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

piyasada yaygınlaşmasın bekledim ama daha halen stok sıkıntısı var.

Android Mini Pc

bunu aldım hem donanım olarak daha üst düzey. 1 gb ddr3 ram dual core 1.6 ghz işlemci.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek
    FOXXLY bunu yazdı

piyasada yaygınlaşmasın bekledim ama daha halen stok sıkıntısı var.

Android Mini Pc

bunu aldım hem donanım olarak daha üst düzey. 1 gb ddr3 ram dual core 1.6 ghz işlemci.

hocam baktım ama aynı sey degil ki amac olarak oldukca farklı  seyler.su anda stok sıkıntısı yok siparis verdim 19 unda 23 unde yolladılar.farnell den aldım.ptt kıllık yapmazsa cok yakında elime gecmesi lazım.

anladıgım kadarıyla bu normal pc gibi klavye mouse ile falan calısıyor.stable linux ornekleri falan goremedim.belki vardır pek bakmadım.linux uzerine calısmak istiyorsan raspberry daha mantıklı.

ama android programlama icin falan cok iyi diyorlar mini pc icin.ileride bir tane de ondan alabilirim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

az once farkettim artık farnell turkiye ye raspberry pi gondermiyor.yildirim elektronik e sorun diye belirtmisler sitelerinde.almak isteyenler icin oldukca uzucu.gerci arada o kadar fiyat farki yok diye biliyorum.en son alanlardan biri oldum.buyuk ihtimalle yine gumrukte kaybolan urunlerden dolayı vazgecmislerdir.cunku son gelenlerin hepsi 2. kez gonderilmek zorunda kalmıs.gümrükteki hayvanlara mı yoksa calan ptt ye mi kufur etsem bilemedim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    musdawdaf
    musdawdaf's avatar
    Erkek

musdawdaf tarafından 14/Kas/12 01:49 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

kaybederim ben bunu ya D:

.
Toplam Hit: 2110 Toplam Mesaj: 10