Raspberry Pi, Servo/DC Motor, RFID Kombinasyonu
-
Selam arkadaşlar,
raspberry ile oğlana (golden :)) bir sistem kurmak istiyorum.
kare bir mama kutusu olacak ve ona bağlı bir yüzeyi servo motor ile 30cm den RFID yi algıladığı zaman açılan bir kapak olacak servo motor çalışmaya başlayacak ve kapağı açacak. (servo değil DC de olabilir diyebilirsiniz) 30cm uzağa gittiği zaman da kapak kapanacak. RFID yi boynuna takacağım.
Ayrıca ekstradan geliştirmek düşünülürse kamera bağlayıp kamera ile mama kabı izlenip hareket olduğunda sms, mail vs attırabilirim. Mamasını yediği zamanı görebilmem adına:)
bu tarz bir proje için nereleri araştırayım bilgili ilgili müridler vardır elbet yönlendirebilirseniz sevinirim. link, proje etc..
ek olarak mama kutusunu dahi ben yapacağım onu da bişekilde bi yerlerden temin edip slikonla vs yapıştırmayı planlıyorum.
rappermcs tarafından 04/Tem/18 17:42 tarihinde düzenlenmiştir -
instructables, hackaday, maker.robotistan.com
kamera bağlamaya kadar olan kısımları sadece arduino ile de yapabilirsin daha rahat olur.
-
-
İlk aşamada arduino yeter gibi geliyor.
Servo mantıklı bir seçim. Maaliyet açısından kızılötesi ya da sonik mesafe ölçümü daha kolay.
-
Lightsaber bunu yazdı
instructables, hackaday, maker.robotistan.com
kamera bağlamaya kadar olan kısımları sadece arduino ile de yapabilirsin daha rahat olur.
Linkleri inceleyecegim eyv. Hali hazirda Elimde raspberry ve sensörleri var o yüzden raspi tercih ettim hocam
-
YeniHarman bunu yazdı
İlk aşamada arduino yeter gibi geliyor.
Servo mantıklı bir seçim. Maaliyet açısından kızılötesi ya da sonik mesafe ölçümü daha kolay.
@NoktaliVirgul değişik bir yöntem mis :) eyv hocam
@yeniharman servo mantıklı diyorsan oradan devam edeyim. Sonic mesafe ölçümünü duymamistim bir araştırayım eyv :)