folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Raspberry Pi'ye Android Üstünden VNC Yardım

Raspberry Pi'ye Android Üstünden VNC Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emanuel
    Emanuel's avatar
    Erkek

merhabalar

elime bir raspberry pi geçti. buna VNC server kuracam, buralarda sorun yok, ssh üstünden girip halledebiliyorum herşeyi. alete de ekran bağlamak yerine bir kutu içine atıp bir iki de bataryaya bağlayıp edimax wireless (usb) modemle birleştirip bir kutu yapayım diyorum. eyvallah buraya kadar da sorun yok.

olay (android tabanlı cihazdan) raspberry'e wireless üstünden bağlanıp yine (raspberyy'nin üstündeki) modem üstünden router'a bağlanmakta. airmon -ng kullansam sanal bir wireless modem oluştursam, birini modeme öbürünü router'abağlasam, bu kartı yakacak seviyede zorlar mı?

şu anda sistemde Debian wheezy yüklü, arch linux yükleyip sadece shell seviyesine düşebilirim. amacım kartla wardriving yapmak ya da wiresharkla falan paket toplayıp onları incelemek tarzı basit işler aslında.

kartın özellikleri 

CPU: 700 MHz ARM1176JZF-S core (ARM11 ailesi)

RAM: 256 MB (GPU ile paylaşımlı)

Güç kullanımı: 700 mA (3.5 W)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

o karta overlock yapmadığın sürece yanmaz. (arkadaşımda var debian kurup apache mysql php kurup site bile yayınladık)

Ama şöyle bir sorun olabilir BELKİ. BELKİDE hiç olmaz. Eğer bağlanan kullanıcı sayısı çok fazlalaşırsa kartın işlemcisi paket dağıtımında yetişemeyebilir ve ağda gecikme oluşturabilir. Ancak sanmıyorum ki buda olsun zira o kart üzerinde QUAKE 3 arena bile çalışıyor. Stabil ve oynanabilir şekilde.

Zaten 3.5W alet yanmaz merak etme.

DrKill tarafından 01/Eyl/12 13:26 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emanuel
    Emanuel's avatar
    Erkek

eyvallah hocam sağolasın. peki elimde sıvı azot kaynağı var, genetik labından aşırırım bir şekilde. bununla bir soğutucu yapsam sistemi hızlandırabilir miyim? basit düşünürsek elektronların katedeceği yol kısalacak. kaldı ki, soğutma sistemi de yüksek basınca dayanmak durumunda, hallederim onu da parça falan yaptırırım.

hızlandırabilir miyim?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

overlock yaparsan evet ama tavsiye etmem zira fazlada overlock olmuyor zaten sıvı nitro ile en fazla 1.1 GHZ felan olur. Ama dediğim gibi gerek olmaz bence sen bi sistemi kur. Çalıştır ve denetlemeye al sistemi izle. Zırt pırt sıvı nitrojen mi araklıyacaksın zaten.

DrKill tarafından 01/Eyl/12 14:33 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emanuel
    Emanuel's avatar
    Erkek

eyvallah hocam, sağolasın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

<kd>

hocam raspberry piyi nerden aldın bende almak istiyorum

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Emanuel
    Emanuel's avatar
    Erkek

ankara farnell distribütöründen aldım, yıldırım elektronik. 42€ fiyat verdiler. londradan getirteyim dedim 35€ + 15€ kargo dediler; bir ay yazıştım - araştım falan.

Toplam Hit: 1218 Toplam Mesaj: 7