Raspberry Termal Yazici Sorunu
-
Arkadaslar merhabaElimde Raspberry Pi 2 var.Bir tanede Thermal Panel Printer SP-MP-E3Java ile yazdirma islemi yapmaya calisiyorum.Lakin yazicinin RX ini raspberry nin TX ine bagladigimda durmadan Cince biseyler yazdiriyor Asagidaki resimdeki gibi.
Rasbian kullaniyorum. "sudo chmod 777 /dev/ttyAMA0" olarak portu her actigimda modnu degistiriyorum. Permission sikintisi yok. Lakin alakasiz karakterler basiyor.Sorunun cozumu nedir sizce ?Not : ESC/POS kullanmaya calisiyorum. Tabi daha yazdiramadim...Tesekkurler -
Thermal yazıcı hakkında benzer bir problemimi vardı birkaç yıl önce ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum. Buraya bakarak düzenlemeler yapmıştım. Belki faydası olur
-
S2buyuk bunu yazdı
Thermal yazıcı hakkında benzer bir problemimi vardı birkaç yıl önce ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum. Buraya bakarak düzenlemeler yapmıştım. Belki faydası olur
Hocam printer kendi kendine yazdiriyor o sikinti
-
Bu bilgisayarı son kullanıcı kullanabilir mi ? Kullanabilirse ne yapabilir ?
-
seadog bunu yazdı
Anlamadim hocam
-
dhmm bunu yazdıseadog bunu yazdı
Anlamadim hocam
YAni bu bilgisayarı sadece programlama veya ileri düzey bilen kullanıcılar mı kullanıyor yoksa normal bir kullanıcıda kullanabiliyor mu ? Bu bilgisayar neler yapabiliyor ?
-
raspbery pi yi kullanmak için meraklı olmak yeterli olur sanıyorum
edit: Hocam sürekli yazdırması demek bana göre kullandığın portlara sürekli olarak elektrik gidiyor demek buda yazıcı tarafından veri olarak kabul ediliyor. Araya bir düzenek koyularak düzenlenebilir (şahsi fikrimdir)
DuPi tarafından 17/Haz/16 01:23 tarihinde düzenlenmiştir -
Arkadaslar sorunu cozdum.
raspi-config den serial interface i disabled yapmak gerekiyormus bilginize
sira kullandigi codepage'e geldi.
-
seadog bunu yazdıdhmm bunu yazdıseadog bunu yazdı
Anlamadim hocam
YAni bu bilgisayarı sadece programlama veya ileri düzey bilen kullanıcılar mı kullanıyor yoksa normal bir kullanıcıda kullanabiliyor mu ? Bu bilgisayar neler yapabiliyor ?
Hocam aksam cok yogundum o yuzden yazamadim. Raspberryi normal kullanici da kullanabilir. Raspberryi isem gucu cok yuksek olmayan ufak bir bilgisayar gibi dusun. SOn surumunde wi-fi bile var.
Raspberry ile home cinema yapabilirsin. Degisik sistemleri kontrol edebilirsin. Daha bir suru sey yapabilirsin. Oyun konsolu yapabilirsin. Internette bi arastir hocam bir cok ornekleri mevcut