folder Tahribat.com Forumları
linefolder Java
linefolder Raspberry Termal Yazici Sorunu

Raspberry Termal Yazici Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    Arkadaslar merhaba
    Elimde Raspberry Pi 2 var.
    Bir tanede Thermal Panel Printer SP-MP-E3
    Java ile yazdirma islemi yapmaya calisiyorum.
    Lakin yazicinin RX ini raspberry nin TX ine bagladigimda durmadan Cince biseyler yazdiriyor Asagidaki resimdeki gibi.

rasp problem

Rasbian kullaniyorum. "sudo chmod 777 /dev/ttyAMA0" olarak portu her actigimda modnu degistiriyorum. Permission sikintisi yok. Lakin alakasiz karakterler basiyor.

Sorunun cozumu nedir sizce ?

Not : ESC/POS kullanmaya calisiyorum. Tabi daha yazdiramadim...

Tesekkurler

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    S2kucuk
    S2kucuk's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

https://smittytone.wordpress.com/2013/09/23/hacking-a-thermal-till-printer-to-work-with-the-raspberry-pi/

Thermal yazıcı hakkında benzer bir problemimi vardı birkaç yıl önce ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum. Buraya bakarak düzenlemeler yapmıştım. Belki faydası olur

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    S2buyuk bunu yazdı

https://smittytone.wordpress.com/2013/09/23/hacking-a-thermal-till-printer-to-work-with-the-raspberry-pi/

Thermal yazıcı hakkında benzer bir problemimi vardı birkaç yıl önce ama nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum. Buraya bakarak düzenlemeler yapmıştım. Belki faydası olur

Hocam printer kendi kendine yazdiriyor o sikinti

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek

Bu bilgisayarı son kullanıcı kullanabilir mi ? Kullanabilirse ne yapabilir ?

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı

Anlamadim hocam

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    dhmm bunu yazdı
    seadog bunu yazdı

Anlamadim hocam

YAni bu bilgisayarı sadece programlama veya ileri düzey bilen kullanıcılar mı kullanıyor yoksa normal bir kullanıcıda kullanabiliyor mu ? Bu bilgisayar neler yapabiliyor ?

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

raspbery pi yi kullanmak için meraklı olmak yeterli olur sanıyorum

edit: Hocam sürekli yazdırması demek bana göre kullandığın portlara sürekli olarak elektrik gidiyor demek buda yazıcı tarafından veri olarak kabul ediliyor. Araya bir düzenek koyularak düzenlenebilir (şahsi fikrimdir)

DuPi tarafından 17/Haz/16 01:23 tarihinde düzenlenmiştir

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Arkadaslar sorunu cozdum.

raspi-config den serial interface i disabled yapmak gerekiyormus bilginize

sira kullandigi codepage'e geldi.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı
    dhmm bunu yazdı
    seadog bunu yazdı

Anlamadim hocam

YAni bu bilgisayarı sadece programlama veya ileri düzey bilen kullanıcılar mı kullanıyor yoksa normal bir kullanıcıda kullanabiliyor mu ? Bu bilgisayar neler yapabiliyor ?

Hocam aksam cok yogundum o yuzden yazamadim. Raspberryi normal kullanici da kullanabilir. Raspberryi isem gucu cok yuksek olmayan ufak bir bilgisayar gibi dusun. SOn surumunde wi-fi bile var.

Raspberry ile home cinema yapabilirsin. Degisik sistemleri kontrol edebilirsin. Daha bir suru sey yapabilirsin. Oyun konsolu yapabilirsin. Internette bi arastir hocam bir cok ornekleri mevcut

Toplam Hit: 2451 Toplam Mesaj: 9
sorun raspberry pi termal yazici