Rd Ram Hakkında Bir Soru
-
hocalar rd ram im 128di 256 aldım. bu 128lik rd ramı de taksam nasıl olur?
yada söyle diyeyim rd ramlerin hızlandırıcılarını çıkartıp 128likleri taksam herhangi problem olurmu?
arama yaptım ama rd ramler hakkında hiç bir bilgi bulamadım.
şimdiden tşk ederim.
-
hızlandırıcı deil sonlandırıcı
takacaksan 2 tane 256 2tane 128 falan tak yoksa ikişer ikişer256 tak + sonlandırıcı tak
128 tak + sonlandırıcı tak
-
hoca RD ram i nerden buldun ki 2. elmi aldın?
-
not: ya aldıgım bilgisayarcı hızlandırıcı dedi o yüzden pardon.
sonlandırıcı takmayıp yerine 64+64=128 taksam bilgisayar zararı olurmu?
rd ramleri kadıköyde ki bilgisayarcılardan sordum onlar buldu..
-
arkadaşlar edo ram - sd ram -ddr ve ddr2 duydum ama rd ram ne oluyo?kusura kalmayın cahil kaldım heralde.sonlandırıcı falan.
-
tüm riskleri göz önüne alarak sonlandırıcıları çıkartıp yerine 64+64= ram i taktım..
sonuç süper oldu.artık biligisayarım tek rakibi THY ehehe
yinede herkese tşk ederim..
-
avast bunu yazdı:
-----------------------------tüm riskleri göz önüne alarak sonlandırıcıları çıkartıp yerine 64+64= ram i taktım..
sonuç süper oldu.artık biligisayarım tek rakibi THY ehehe
yinede herkese tşk ederim..
-----------------------------ne riski ya :) yukarda yazdım ya çifter çifter takabilirsin die demek hiç güvenmedin, tüüüü sana....
-
nickimyok bunu yazdı:
-----------------------------
avast bunu yazdı:
-------------------------ne riski ya :) yukarda yazdım ya çifter çifter takabilirsin die demek hiç güvenmedin, tüüüü sana....
---------------------------yok hocam estagfurullah öyle demek istemedim yanlış anlamadan dolayı özür dilerim
senin yazdıklarını anlamadıgım için tekrar özür dilerim.
-
ebulmadi bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar edo ram - sd ram -ddr ve ddr2 duydum ama rd ram ne oluyo?kusura kalmayın cahil kaldım heralde.sonlandırıcı falan.
-----------------------------[R]ambus [D]igital [R]andom [A]ccess [M]emory
pentium 4 le birlikte cıktı sayılır ama piyasadan cabuk silindi cünkü cok pahalıydı ama o döneme görede cok hızlıydı (800 mhz.)
edit:
http://www.megep.meb.gov.tr/modulson/10/bilisim/bellek%20birimleri.zip
al bak burda rd ramle ve diger ramlerle ilgili bilgiler var.