Reader_S.Exe Virüsüne Dikkat!...
-
Arkadaşlar piyasada bir virüs dolaşıyor dikkatli olun format atsan dahi gitmiyor virüsün adı reader_s.exe bir macro virüsü kendini exe uzantılı dosyalara yazarak format sonrası kullanılan yedeklerden tekrar bulaşıyor C:Windows/System32/Reader_s.exe dizininde bulunuyor benim evdeki iki pc ye de bulaştı format çektim tüm yedeklerim gitti format sonrası SpyWare Doctor kurdum şimdilik bu pc de sorun yok ama diğer pc de var ayrıntılı bilgi için buraya bakın...
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=reader_s.exe&meta=&aq=f&oq=
-
bu aralar bana hiç virüs uğramıyo :/ böylede çok zevksiz oluyo
-
formattan sonra yasayabilen virus varmiymis ?
format attiktan sonra o flashdisklerini veya d: deki viruslerini veya yedek disklerindenki virusleri temizlemezsen yine gelir
-
abi çok saçma hdd yi formatlayınca nasıl kalabilecek :/
@JohnD
aynen katılıyorum
-
JohnD bunu yazdı:
-----------------------------
bu aralar bana hiç virüs uğramıyo :/ böylede çok zevksiz oluyo
pc de çalıştırılabilir linux açtım onunla birlikte windows system32 ye gittim virüs dosyasını cd ye attım adresi ver kargo ücretini karşıla sana göndereyim :D -
benim bildiğim bu Reader_s.exe Adobe Reader ile ilgili bi dosyaydı.. yoksa yanlış mı biliyorum..
-
anti vürüzzüz bi pcde çok züper oluo yaw :D
-
T01G4 bunu yazdı:
anti vürüzzüz bi pcde çok züper oluo yaw :D
kardeş tamam da hiçbir anti tespit edemiyor bu zıkkımı google amca ya bi sorun isterseniz -
"format atsan dahi gitmiyor"
Hastayım bu lafa:) Harddiskin firmware'ine mi yazıyor kendini virüs yoksa anakartın bios'una mı? Ona göre hangisini çöpe atacağımızı bilelim :)Formatla gitmeyen bir virüs yok. Format attıktan sonra diğer sürücülerindeki virüsü temizlemezsen, temizlemeden disklere çift tıklayarak girersen tabi tekrar bulaşır.