Readyboost İçin Usb Özellikleri?
-
Merhaba arkadaşlar, readyboost için usb'lerin yazma hızı mı yoksa okuma hızı mı önemlidir?
-
Her ikiside.Ama bazı usblerin üzerinde readyboost logosu oluyor onlar daha iyi sanırım.
-
Citizen bunu yazdı
Her ikiside.Ama bazı usblerin üzerinde readyboost logosu oluyor onlar daha iyi sanırım.
eywallah hocam. bir de fat32 mi yoksa ntfs kullanmak mı daha iyidir? ya da exfat mı?
Fatih tarafından 10/Mar/13 17:06 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu olay gerçekten işe yarıyormu bir tane flash bellek var boşta duruyor onu takayım işe yarıyacaksa
-
benim kullandığım flash bellek readyboost uyumlu, 70/20 mb/sn okuma/yazma hızı var. 2,3 ghz i5 işlemcili 8 gb ddr3 ramli, 5400 rpm harddisk takılı toshiba laptopum normalde 2 dk da açılırken, eboostr programı ile (readyboost ile aynı mantık diye düşünüyorum) cache dosyalarını flasha attıktan sonra açılış hızı 1:20 ye düştü. dosya sistemini fat32 den ntfs ye çevirdiğimde flashtan harddiske kopyalama hızı ~1 mb arttı.
-
Fatih bunu yazdıCitizen bunu yazdı
eywallah hocam. bir de fat32 mi yoksa ntfs kullanmak mı daha iyidir? ya da exfat mı?
windows için ise bellekler için exfat daha iyidir.
-
readyboost dediğiniz anlık ram yerine geçiyor.
Ram bellek yeterli olmadığı zamanlarda verileri harddiskten okumak yerine buraya aktarır ve burdan işlem gerçekleştirir.
16gb ram olan bi sistemde hiç bir işe yaramayacaktır. Harici ram mantığıyla tasarlamışlar.
dosya sistemine geldiğinde ayırma boyutu değişir.
ntfs : 512byte - 64 kb
fat : 64 kb
fat32 : 1024kb - 32 kb
exfat : 512 byte - 32mb
exfat daha iyi diyorlar ama önemli olan ayırma boyutu ben kullanırken ntfs 4kb yapıyorum.
-
Exfat, hem Macos hem Windows tarafından desteklendiği için yaygın.