folder Tahribat.com Forumları
linefolder C - C++
linefolder Recursive Fonksiyonda Yürütme Zamanı Hesaplama

Recursive Fonksiyonda Yürütme Zamanı Hesaplama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

obeb(int a,int b) { 

if(b==0)

return a

else 

return obeb(b,a%b)

}

Bu fonksiyonun yürütme zamanını nasıl hesaplarız bir türlü yapamadım.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

Veri yapıları dersinde gördük bu olayı ama hiç umursamamıştım :D notasyonlara bak; algoritma karmaşıklığı, büyük O notasyonu. Hatırladığım kadarıyla yapılan aritmetiksel işlemleri yazıyodun alt alta,kaç işlem yapıldığını yerleştirdiğin zaman bi formülden çıkıyordu. Normal bi fonksiyon olsa kolay ama rekürsif fonksiyonun kaç defa çalışacağını bilmediğin için sonuçta ufak bi değişiklik gerekir ama onun bi formülü var yani.

:)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

evet recursive fonksiyonun kac defa calısacagı bellı deıl bi eksiklik de yok ama nasıl hesaplanır ki düşün düşün bir türlü çıkamadım işin içinden yarın sınavım var bilen biri çıkar inş.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

3 saat sonra sınavım var yokmu bilen :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

15 senelik muhendisim (liseyi de sayiyorum) boyle bişi hesaplamadım hoca

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wasd
    wasd's avatar
    Erkek

HolyOne bunu yazdı:
    -----------------------------

15 senelik muhendisim (liseyi de sayiyorum) boyle bişi hesaplamadım hoca

-----------------------------

:D işte bunu bide hocalara anlatabilsek ne kadar güzel olur...kim bunu hesaplarki oturupta ya..kafanda tasarlarsın yapacaklarını(gerekirse kağıda dökersin), yaza yaza ilerlersin,yavaş çalışıyosa ona göre bi çözüm bulursun,işin matematiğiyle uraşmak lüzumsuz...(dediğim için patladım veri yapıları dersinden ucu ucuna)

@bosluk: sanırım hesapladım;

döngü bir dönüşte 2 işlem yapıyor bi tane karşılaştırma bide mod alma. atıyorum n-1 defa döner,n'inci dönüşünde b==0 sağlanırsa ((n-1)*2)+1 işlem yapmış olmazmı? O(((n-1)*2)+1) gibi bişey derim eğerki şu an sınav olsam ama emin değilim :|

:)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
Toplam Hit: 2686 Toplam Mesaj: 7