Referandum Hakkında Düşünceleriniz?
-
Merhaba arkadaslar.
Başlıktadanda anlaşılacagı gibi referandum hakkında ne düşünüyorsunuz? Vereceginiz oy hangi yönde ve oylama sonucu verdiginiz oy galip gelirse oluşabilecek durumlar hakkında neler söyleyebilirsiniz?
ve bir soru. Hukuku arkadaslar yanıtlarsa sevinirim.
GEÇİCİ 15. MADDE
”Ekonomik ve Sosyal Konsey” Anayasa kapsamına alınacak.12 Eylül dönemindeki Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve Danışma Meclisi’nde görev alanların yargılanmasını önleyen geçici 15. maddesi yürürlükten kaldırıldı.
bu madde ile zamanın 12 eylül darbe sonuçlarına neden olanlar günümüzde yargılanabilecekmi? O zamanda ortada bir suç var ise ve bu suç zaman aşımına ugramayıp günümüz yargı organlarına taşınabilirmi? Sorumlular ceza alırlarmı?
Referandumu 12 eylülde yaparak Diger maddeleri yukarıda maddeyi öne çıkararak ört pas etmeyemi çalışıyor?
-
"Memleketi Soydum,Başucuma Koydum, Ben Bir Anayasa Uydurdum; Duma Duma Dum ; REFERANDUM :)"
facebookda gordum bu yaziyi tahribata girdim arama yaptim referandum diye sirf yazacak uygun bi konu bulmak icin haha :D
ama niye kimse yorum yapmamis bu konuya? ilginc bayagida eski konu hortlattim valla.
-
garga bunu yazdı:
-----------------------------
"Memleketi Soydum,Başucuma Koydum, Ben Bir Anayasa Uydurdum; Duma Duma Dum ; REFERANDUM :)"
facebookda gordum bu yaziyi tahribata girdim arama yaptim referandum diye sirf yazacak uygun bi konu bulmak icin haha :D
ama niye kimse yorum yapmamis bu konuya? ilginc bayagida eski konu hortlattim valla.
-----------------------------beyler adam necromancer :F
şaka bir yana ya hepsine evet ya hepsine hayır gibi bi durum olduğu için ben hayır demeyi düşünüyorum.
-
iyi soru ama ilgilenen olmamış şaşırdım
-
kardeş çünkü herkes bıkmış surumda tüm memleketin durumu iki dudak arasında her türlü hileye başvurup milleti kandırıp başa geldiler şimdi kendilerini kurtarmaya çalışıyolar gider ayak mahvetmeye çalışıyorlar ...madem demokratiksin tek tek oylamaya sun diğer partilerle görş birliği yap kaçar gibi gece yarılarına dek oturum yapıp zor güç geçirmeye çalışma ... bunlar fake bunlar yalan ... aksini idda edenlere şimdiden gülüyorum kanunka korunmuş şeyleri anayasaya getirmek te neymiş .. önce dokululmazlığı kaldır hesapklar. güven ver hükğmet olarak sonra ... selametle