Referans Mektubu (Daha Önce Alanlar Var Mı?)
-
Arkadaşlar bana hem bilgisayar mühendisliği bölüm başkanı hem de teknoloji fakültesi bölüm başkanı referans mektubu gönderdiler. Bilg.
mühendisliği bölüm başkanı hoca 2 tane ayrı zarf yollamış ve zarfların ağızları bantlı bir de üstüne imza atmış. Hocaya sormak istemedim
zaten adama çok yük oldum :) bu hoca amerikada eğitim falan almış, filmlerde de görmüştüm böyle zarflar başvurulan yere kapalı veriliyor,
acaba bu mantıkla mı hazırlamış? yoksa benden başka kimse okumasın diye mi böyle yapmış? Diğer hoca sadece a4 de kağıt yollamış. Bu
sanırım elle yazış olabilir..
Daha önce bu durumla karşılaşanlar var mı ?
-
ikinci bir sorum daha var. hocanın biri türkçe yazmış (zamanı pek olmadığından ancak türkçesini yazabildi) , ben bunu yeminli tercümana ingilizce
olarak tercüme ettirip damga falan vurdursam kabul olur mu? ya da notere onaylatsam ? (yurtdışı iş başvuruları için)
-
bundan bi yol olmaz yazmış değildir heralde hocam kapalı zarfın içindekine :) bazıokullar, hatta çoğu okul kapalı zarfta isteyebiliyor böyle belgeleri, o yüzden hocanda kapalı zarfta hazırlayıp yollamış olabilir bunu düşünerekten :) ha hoca sana uyuzsa alttan alttan bilemicem, içine bundan bi yol olmaz almayın bunu işe felan demişse bilemem :)
-
Bence VARSAYIM yapma. Utanılacak birşey yok, kaynağında öğren.
-
Yurt dışı üniversite için referans mektubu alan arkaşıma bir form vermişlerdi hocaya doldurtmuştu içindekini okumyacağına dair imza attırmışlardı hocada zarfın yapışkan bölümüne mi ne imza atmıştı.
Bizim ülkemizde sanmıyorum o kadar detaya ineceklerini ama :)
-
iki zarf var. birini açayım çünkü içeriği taratıp cv ye eklemem gerekiyor? yurtdışına başvuruyu posta yoluyla yapsam oooo.. ama işte ikisini de açayım mı diye düşündüm. Bu hoca böyle zarfı bantlayıp imzalamışsa vardır bir bildiği..

-
Referans Mektubunu Taratıpmı Eklemeni İstiyolar?
-
Arkadasin referans mektubunu da dekan oyle bantlamisti, adam meraktan catlayip acmis bakmis okumus, mektupta bir kufur yemedigi kalmis =)
Caydanlik buhari ile acarsin onu, bant da düşebilir bence bi oku ondan sonra gönder
Bir türlü acilamayan 150 yillik kasa konusuna dönmesin yanliz konu acacaksan cabuk soyle bizede=)
HolyOne tarafından 19/Eki/12 14:40 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdı
Arkadasin referans mektubunu da dekan oyle bantlamisti, adam meraktan catlayip acmis bakmis okumus, mektupta bir kufur yemedigi kalmis =)
Caydanlik buhari ile acarsin onu, bant da düşebilir bence bi oku ondan sonra gönder
Bir türlü acilamayan 150 yillik kasa konusuna dönmesin yanliz konu acacaksan cabuk soyle bizede=)
"mektupta bir kufur yemedigi kalmis" oha valla mı :) yazık nan öğrenciye de yazık :)
-
iki mektup vardı açtım tekini güzel şeyler yazmış sağolsun bir de benim bi şansızlığımı belirtmiş :) ama yine de iyi.. bunu taratırım artık cv me
eklerim .. bir de ingilizcesi tuhaf kaçar gibi geldi bana mektubun da. Adam dersleri anlatmış bu derste şöyle yapmış böyle yapmış :) mektubu
okurken yüzümü kızarttı biraz :P
peki bu mektubu ingilizce olarak hazırlamak istesem yeminli tercüman yetiyor mu var mı bilgisi olan