folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Reflü Hastalığına Genel Önlemler

Reflü Hastalığına Genel Önlemler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bu gün doktora gittim çünkü farenjit + reflü + alerji olmuşum şuan gebermekteyim burdan ilk önce herkese avustralyadan gelen grip salgınına karşı grip aşısı olun gerçekten bu kış çok zor geçicek bana doktor reflü hakkında aşağıda yazan yazıları bir broşür olarak verdi bende sizinle paylaşayım dedim.Reflüye karşı alınacak önlemler 

* Yatağın Başını Yükseltin ( En basit yöntem yastık sayısını arttırmanız )

* Hareket Edin

* Yemekten Sonra 3 Saat Süreyle Yatmaktan Kaçının.(Bçylece yemek borusuna çıkan olan mevcut mide asit miktarı azalır)

* Öne Doğru Eğilmekten Kaçının

*Korse,Sıkı Kemer,Dar Pantolon Giymekten Kaçının.(Karın içi basınç artar asidin yemek borusuna kaçışı kolaylaşır)

*Eğer Fazla Kiloluysanız,Kilo Verin

*Yemeklerinizi Küçük Ve Sık Öğünler Halinde Yiyin

*Tok Karnına Denize Girmeyin,Egzersiz Yapmayın.

YENİLMEMESİ GEREKEN ŞEYLER

*Yağlı İçecekler Ve Kızartmalar

*Çikolata

*Kahve

*Nane

*Domates Suyu,Salçalı Yiyicekler

*Limon Suyu

*Kremalar Ve Soslar

*Gazlı İçeceklerden Kaçının

*Sigara Ve Alkolü Bırakın (Bira Dahil)

Bunlar yemek borusunun alt kısmında bulunan kasın basıncının azaltır ve bu da asidin yemek borusuna kaçmasına katkıda bulunur.Ayrıca tütün vücüdün başlıca tamponu olan tükürüğü inhibe etmektedir

*Bazı İlaçlar Reflüyü Artırırlar Doktorunuza Danışın.

Hepsi bu kadar arkadaşlar konu hakkında yanlış bişey yazmışsam özür dilerim şimdiden çok hastayım ve kendimde değilim iyi günler  

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adanakebap
    Khaine
    Khaine's avatar
    Erkek
    H2nds0me bunu yazdı:
    -----------------------------
    YENİLMEMESİ GEREKEN ŞEYLER

*Yağlı İçecekler Ve Kızartmalar

*Çikolata

*Kahve

*Nane

*Domates Suyu,Salçalı Yiyicekler

*Limon Suyu

*Kremalar Ve Soslar

*Gazlı İçeceklerden Kaçının

*Sigara Ve Alkolü Bırakın (Bira Dahil)

Bunlar yemek borusunun alt kısmında bulunan kasın basıncının azaltır ve bu da asidin yemek borusuna kaçmasına katkıda bulunur.Ayrıca tütün vücüdün başlıca tamponu olan tükürüğü inhibe etmektedir

*Bazı İlaçlar Reflüyü Artırırlar Doktorunuza Danışın.

Hepsi bu kadar arkadaşlar konu hakkında yanlış bişey yazmışsam özür dilerim şimdiden çok hastayım ve kendimde değilim iyi günler

-----------------------------

yaşamayıda bırakalımmı? bunları yapmıyosan yaşama zaten, yağlı kızartmaymış sık olmasada yerim, beyaz çikolataya bayılırım, kahvesiz uyuyamam, domatesten güzel sebzemi var? günde en az 1 limon yerim, ekmeğe mayonez sürüp yerim, günde en az 2 litre kola içerim, fln filan, kısacası bende reflu var ve bunlarıda köküne kadar yiyom amk, bunları yemeyip öleceğime reflüden öliyim daha ii amk 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Dediğinde doğru aslında ben bunları yemeden içmeden duramam hangi çocuk bunları yemeden yaşayabilirki ? domates,hamburger,yağlı şeyler kola içmek vs banada abartılı geldi sanki şeker hastasıymış gibi onu yeme bunu yeme doğru dedin :D katılıyorum sonuna kadar ama napalım bi kaçınada uymak zorundayız örneğin yastık sayısını arttırmak gibi :D
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
    geçmiş olsun..reflü bende de var özellikle akşam yemeklerinde yağlı yemeklerden sonra bol gazoz içerdim. genellikle de yüzüstü ve yastıksız uyuyorum.. demekki bi düzene sokacaz hayatımızı saolasın

All is well
Toplam Hit: 661 Toplam Mesaj: 4