Regedit Kayıt Silme
-
bilgisayarımda bazı driverleri ve skype falan kurarken error code : 2738 hata veriyor, çözümü biraz araştırdım bir regedit kayıtını silmem lazım lakin silinmiyor, " anahtar silinirken hata" diyor izinlerlen tam yetki yapmaya çalışıyorum " üzerinde yetki değişiklikleri kaydedilemiyor, erişim engellendi" hatası veriyor, güvenli moddada denedim(f8'den direk açılmıyor gerçi burda msconfig den boot menüsünde ayarlayıp açtım) olmuyor nasıl halledicez bu işi
-
c:\windows\ klasörüne gir regedit.exe yi bul ve üzerine sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır de.. yetki değişikliği yapmana gerek yok bu şekilde admin olarak açabilirsin tabi hesabın admin yetkisine sahipse..
-
işe yaramıyor hocam o da denedim
-
bazı keyler güvenli yükleme tarafından korunuyor hocam.. neyse şunu dene bakalım
buradaki yazılımı indir http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897553.aspx
sonra komut istemini yönetici olarak çalıştır ve psexec -i -d -s c:\windows\regedit.exe
ile çalıştır bakalım. tam yetki vermesi lazım
edit: dikkat etmen gereken şey komut isteminde psexec in olduğu klasörde olman gerekmekte.
unbalanced tarafından 20/Eki/13 16:10 tarihinde düzenlenmiştir -
takeown ile sahipliği alıp falan denedim sildim ama işe yaramadı hala driver falan yüklerken error code 2738 hatası veriyor
-
son dediğim şeyi denedin mi ? kuvvetli bir tool çünkü yapması lazım
unbalanced tarafından 20/Eki/13 16:11 tarihinde düzenlenmiştir -
hocam regeditten kayıt silme işini hallettim sorun şurda driver yüklerken
error 2738 could not access vbscript runtime for custom action
-
şu kaydı silin diyor hocam..
B54F3741-5B07-11CF-A4B0-00AA004A55E8
aratarak bakar mısın bunu? eğer silmişsen bilgisayarı bi yeniden başlat
bi de hocam sildikten sonra dll i kayıt ettirmen gerekiyor. cmd yi yönetici olarak çalıştır ve bunu yap
regsvr32.exe vbscript.dll
unbalanced tarafından 20/Eki/13 16:24 tarihinde düzenlenmiştir