Regex Desen
-
Regex'i icat olduğundan beri sevmiyorum. Birtürlü karakterleri birleştirip 1 tane desen oluşturamadım ve şuanda acil bir cümle desenine ihtiyacım var. Desenin yapması gerek "büyük harfle başlamış ve sonunda ./?/! olan cümleleri ayırmak. Bu konuda yardımcı olan çıkarsa çok makbule geçer.
-
Al bendende o kadar, bir turlu icim isinmadi, sunlara.
-
Regex'i adam gibi anlatan bi kaynak bulamadım aslında çok güzel bişey.Düzgün anlatımla baya yararlı işler yapılabilir.
-
([A-Z][A-Za-z\d\ ]+)[./?/!]
[A-Z] arasında karakter
[A-Za-z\d\s]+ yani buyuk A-Z kucuk a-z yanına \d yani digitler (onun yerine 0-9 da yazabilirsiniz) yanına da \{bosluk}.
en sondaki + da bu küme defalarca tekrar edebilir hepsini al demek
en sonundada [./?/!] kullanarak bu karakter kümesinden 1 karakter ile biten stringleri istediğimizi belirttik.
göründüğünden kolay yani
Kod içinde örnek kullanım
StringCollection resultList = new StringCollection(); Regex regexObj = new Regex(@"([A-Z][A-Za-z\d\ ]+)[./?/!]", RegexOptions.IgnorePatternWhitespace); Match matchResult = regexObj.Match(subjectString); while (matchResult.Success) { resultList.Add(matchResult.Groups[0].Value); matchResult = matchResult.NextMatch(); } -
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------([A-Z][A-Za-z\d\ ]+)[./?/!]
[A-Z] arasında karakter
[A-Za-z\d\s]+ yani buyuk A-Z kucuk a-z yanına \d yani digitler (onun yerine 0-9 da yazabilirsiniz) yanına da \{bosluk}.
en sondaki + da bu küme defalarca tekrar edebilir hepsini al demek
en sonundada [./?/!] kullanarak bu karakter kümesinden 1 karakter ile biten stringleri istediğimizi belirttik.
göründüğünden kolay yani
Kod içinde örnek kullanım
StringCollection resultList = new StringCollection(); Regex regexObj = new Regex(@"([A-Z][A-Za-z\d\ ]+)[./?/!]", RegexOptions.IgnorePatternWhitespace); Match matchResult = regexObj.Match(subjectString); while (matchResult.Success) { resultList.Add(matchResult.Groups[0].Value); matchResult = matchResult.NextMatch(); }
-----------------------------
sağolasın holy bende çözmüştüm ama digit olayını atlamışım niye sayılarda sapıtıyor diyordum sağolasın.