Regex İle Çift Sayıda Karakter Kontrolü
-
elimde tam bir formata uymayan komut dizisi var. parametre_adı %parametre% şeklinde olması gerekiyor.
% işareti sayısının çift olduğunu kontrol etmem gerek regex ile nasıl yazabilirim?
-
%parametre% bu sekilde ise string kelimenin basindaki ve sonundaki karakteri arayan parametreleri bulmalisin, \b sonunda ^ basinda miydi neydi unuttum hocam regex konusuna bakarsan kolayca bulursun
override tarafından 19/Tem/13 18:15 tarihinde düzenlenmiştir -
override bunu yazdı
%parametre% bu sekilde ise string kelimenin basindaki ve sonundaki karakteri arayan parametreleri bulmalisin, \b sonunda ^ basinda miydi neydi unuttum hocam regex konusuna bakarsan kolayca bulursun
yok abi o olmuyor. %paramtre% %parametre
olunca kabul etmemesi lazım. Stringi içermesinden çok % sembolünün sayısı önemli
-
% işareti sayının çift olduğunu neden kontrol ediyorsun hocam. Öyle yapacaksan regex niye kullanıyorsun?
-
j4x bunu yazdı
% işareti sayının çift olduğunu neden kontrol ediyorsun hocam. Öyle yapacaksan regex niye kullanıyorsun?
hocam şöyle söyleyim kullanıcıdan aldığım inputlar router tarzı cihazlarda çalıştırılacak kullanıcının kaç tane parametreyi arka arkaya girdiğini bilmiyoruz. Bunun yanında parametreler birbirlerine benzemiyorda mesela show ip route %ip_adres% gibi de olabilir sadece %özel karakter seti% şeklinde de olabilirç Gwt kullanıyorum ve bunu client side da yapmam istendi.
for while ile bir şekilde sayabilirim ama bu seferde performans sıkıntısı yaşanacaktır ileride. Çözebilirsem regex ile çözmem gerekiyor
-
regex her dilde farklılık gösteriyor sanırım az/çok.
ben autoit ile şu şekilde alırdım % % arasını: (tırnak içi)
" %([\w]*?)%"
-
Daft bunu yazdı
" %([\w]*?)%"
abi bu işe yarıyor zaten bunu kullanarak parametreleri okuyabiliyorum. benim istediğim şey % işareti çift sayıda olmayınca kullanıcıya syntax hatası verdirmek.
-
sLeymN bunu yazdıDaft bunu yazdı
" %([\w]*?)%"
abi bu işe yarıyor zaten bunu kullanarak parametreleri okuyabiliyorum. benim istediğim şey % işareti çift sayıda olmayınca kullanıcıya syntax hatası verdirmek.
aklıma gelenler:
1- string'de % var mı bakılır, varsa regex ile çekmeye çalışılır, dönmüyorsa hata verilir.
2- string'deki % sayısına bakılır, 2nin katı değilse hata verilir.
3- üstteki ikisini birleştir = string'de % varsa, % sayısına bakılır, çift ise regex ile çekmeye çalışılır, bir şey dönmüyorsa hata verilir :)
YekteranBaymedir tarafından 19/Tem/13 21:14 tarihinde düzenlenmiştir -
Daft bunu yazdısLeymN bunu yazdıDaft bunu yazdı
" %([\w]*?)%"
aklıma gelenler:
1- string'de % var mı bakılır, varsa regex ile çekmeye çalışılır, dönmüyorsa hata verilir.
2- string'deki % sayısına bakılır, 2nin katı değilse hata verilir.
3- üstteki ikisini birleştir = string'de % varsa, % sayısına bakılır, çift ise regex ile çekmeye çalışılır, bir şey dönmüyorsa hata verilir :)
eyvallah abi sağolasın (: regex kullanmadan algoritma olarak çok basit bir şekilde yapılıyor ama, adamın da aynı anda yüzlerce komutu kopyala yapıştır yapabilecek şekilde kullandırmam lazım. Yine de eyvallah