Regex Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Elimde

"   52.   "

şeklinde içerisinde boşluk(space) ve "sayı.",

"52."

şekilnde içerisinde "sayı." ve

"dsadasda 52. dadadsa"

gibi "karakter" "sayı." barındıran stringler var. Ben sadece "    52.   ", "52." olanları tespit etmek istiyorum. Ancak birtürlü doğru pattern'i bulamadım.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek

http://stackoverflow.com/questions/10546302/find-all-pattern-indexes-in-string-in-c-sharp

Şurdaki cevaba mütabiken

string pattern ="52.";

string sentence ="4552.78$$#56$$J52.K01UU";

IList indeces =newList();

foreach(Match match inRegex.Matches(sentence, pattern)){ indeces.Add(match.Index);
    }

indeces'ın içinde, 2 ve 14. yerler olacak 52. nin yerini veren. Bu başlangıç olabilir, Regex.Match() olayına girmeden belki ? http://www.dotnetperls.com/regex-match
    SpArK tarafından 10/Oca/13 00:46 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Sağolasın hacı, bende durumu şöyle kurtardım, gelen string'i öncelikle trim() ile boşluklardan arındırdım. Daha sonra da şu pattern ile işimi hallettim. 

"^\d*\.$"

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Trim yapmana gerek yok. Sadece 50. gibi rakam ve sonunda nokta olmasını istediğin ifadeyi almak istiyorsan baştaki ^ ve sondaki $ işaretlerini kaldır. Ayrıca \d* deki * hiç sayı bulunmasa bile çalışır. Yani senin ifadende . geçen bir eşleşme bulunursa, önünde sayı olmasa bile kabul edilir.

"\d+\."

olarak güncellersen daha iyi olur. Buradaki "+" 1 veya daha çok rakam eşleşmesi sağlandığında çalışır.

Austen tarafından 10/Oca/13 10:37 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

(\d+) ile bulabilirsin kolayca

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 885 Toplam Mesaj: 5