Reishi Mantari (Ganoderma Lucidum) Yetistirmek
-
Arkadaslar, allerjik rinitten cok fazla cekmis birisi olarak immunoterapi yaptirmaya kaar verdim. daha sonra Resihi mantari denilen, ilac degil de besin takviyesi olarak da bilinen bu mantari denedim. 2 hafta icinde tum oksurugumu aldi. daha sonra rastirmaya basladim ve ilginc derecede etkili oldugu yaziyor heryerde.
Wikipedya:
Reishi veya Lingzhi (Ganoderma lucidum) Polyporaceae familyasından geleneksel Çin tıbbında yaklaşık 4000 yıldır ilaç olarak kullanılan sıvı olarak özünün tüketildiği bir mantar türüdür.Reishi yenilebilir bir mantar değildir.Genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinde,üzerlerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştirilir.
Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantardır. Mantarın yaşına göre alt kısmı kahverenginin çeşitli tonlarındadır. Altında odacıkları bulunmaz ve sporlarını çok ince gözeneklerden yayar. Buruk bir tadı vardır.
Tadı acıdır ve tahta gibi serttir.Acı ve buruk tadı yüzünden genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilir ve suda çözdürülerek kullanılır. İçine reishi ekstresi eklenen su bir çaydanlıkta yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır ve hemen kullanılır. İçerdiği yüksek miktarda antioksidan sebebi ile hemen kullanılmazsa yaklaşık bir buçuk saat içinde özelliğini büyük ölçüde yitirir.

Daha sonra bu mantarin bircok hastaliga iyi geldigini okudum. ve yetistirmek icin arastirmaya koyuldum.
Telif haklari nedeniyle linki kopyalamasam da google a girip "reishi mantari yetistirme" oalrak arattiginizda kersiniza cikan ilk siteye girin. Asama asama nasil yetistirlecegi anlatilmis.
-
bu gano excel zimbirtisinin urettigi/sattigi kahvelerdede bu warmis...
-
WH0 bunu yazdı
ilginc derecede etkili birsey
-
WH0 bunu yazdı
teyzem satışını yapiyor. bi kaç gündür evde her ürününü görüyorum.
sabunu çikolatası kahvesi var.
kahvesini içtim normal kahveden 1 gr tat farkı yok.
sabununuda alacam deniycem saç dökülmesi için.
çikolatası zayıflatıyormuş.
-
Anneannem lenf kanseriydi diğer tedavilerle birlikte alternatif olarak bunuda kullandı şuan çok şükür iyileşti. artık ne kadar etkili oldu bilemiyeceğim ama söylemek istedim.
-
hocam burada şimdi önemli olan kendi misellerini üretebilmen. hani aldın sen dübel miselleri yetiştirdin, bittiler fln sonra tekrar alacan, adamlara bağımlı olacan hep. kendi misellerinide üretmen lazım. yani kültüre almayı da öğren ki tohumculara bağımlılığın ortadan kalksın
ugur0 tarafından 17/Mar/14 14:58 tarihinde düzenlenmiştir -
şuraya bi çizik atayım
-
ugur0 bunu yazdı
hocam burada şimdi önemli olan kendi misellerini üretebilmen. hani aldın sen dübel miselleri yetiştirdin, bittiler fln sonra tekrar alacan, adamlara bağımlı olacan hep. kendi misellerinide üretmen lazım. yani kültüre almayı da öğren ki tohumculara bağımlılığın ortadan kalksın
hocam birkere asilama yaptiktan sonra ayni kutukten 4-5 yil mantar alabiliyon. tekrardan ekme gerekmeden.
-
bende uzun süre araştırmıştım hatta huriyyette görmüştüm bu mantarı ölümsüzlük mantarı olarak falan daha sonra ne bilim mantar olayına karşı biraz ön yargılı olduğum için satın almamıştım. Şimdi n11' den sipariş ettim bakalım gelince deneyeyim işe yarıyor mu gerçekten... Yetiştirmek falan 7-8 ay ölüm gibi :/
-
Hocam bu mantar türünü bilmiyorum ama.Bildiğim en baştan mantar üretiminin zor olduğu.Kompost halinde bulabilirsen işler biraz daha kolaylaşır.Kompost çuval içinde üretime hazır mantar gibi birşey oluyor.