folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Reishi Mantari (Ganoderma Lucidum) Yetistirmek

Reishi Mantari (Ganoderma Lucidum) Yetistirmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Arkadaslar, allerjik rinitten cok fazla cekmis birisi olarak immunoterapi yaptirmaya kaar verdim. daha sonra Resihi mantari denilen, ilac degil de besin takviyesi olarak da bilinen bu mantari denedim. 2 hafta icinde tum oksurugumu aldi. daha sonra rastirmaya basladim ve ilginc derecede etkili oldugu yaziyor heryerde. 

Wikipedya:

Reishi veya Lingzhi (Ganoderma lucidum) Polyporaceae familyasından geleneksel Çin tıbbında yaklaşık 4000 yıldır ilaç olarak kullanılan sıvı olarak özünün tüketildiği bir mantar türüdür.Reishi yenilebilir bir mantar değildir.Genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinde,üzerlerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştirilir.

Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantardır. Mantarın yaşına göre alt kısmı kahverenginin çeşitli tonlarındadır. Altında odacıkları bulunmaz ve sporlarını çok ince gözeneklerden yayar. Buruk bir tadı vardır.

Tadı acıdır ve tahta gibi serttir.Acı ve buruk tadı yüzünden genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilir ve suda çözdürülerek kullanılır. İçine reishi ekstresi eklenen su bir çaydanlıkta yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır ve hemen kullanılır. İçerdiği yüksek miktarda antioksidan sebebi ile hemen kullanılmazsa yaklaşık bir buçuk saat içinde özelliğini büyük ölçüde yitirir.

s

Daha sonra bu mantarin bircok hastaliga iyi geldigini okudum. ve yetistirmek icin arastirmaya koyuldum.

Telif haklari nedeniyle linki kopyalamasam da google a girip "reishi mantari yetistirme" oalrak arattiginizda kersiniza cikan ilk siteye girin. Asama asama nasil yetistirlecegi anlatilmis.

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wh0
    wh0's avatar
    Homo

bu gano excel zimbirtisinin urettigi/sattigi kahvelerdede bu warmis...

🏴‍☠️Hi'dan gelen varır Who'ya, Hi'da onun adıdır Who'da...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı

ilginc derecede etkili birsey

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek
    WH0 bunu yazdı

teyzem satışını yapiyor. bi kaç gündür evde her ürününü görüyorum.

sabunu çikolatası kahvesi var.

kahvesini içtim normal kahveden 1 gr tat farkı yok.

sabununuda alacam deniycem saç dökülmesi için.

çikolatası zayıflatıyormuş.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

Anneannem lenf kanseriydi diğer tedavilerle birlikte alternatif olarak bunuda kullandı şuan çok şükür iyileşti. artık ne kadar etkili oldu bilemiyeceğim ama söylemek istedim. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

hocam burada şimdi önemli olan kendi misellerini üretebilmen. hani aldın sen dübel miselleri yetiştirdin, bittiler fln sonra tekrar alacan, adamlara bağımlı olacan hep. kendi misellerinide üretmen lazım. yani kültüre almayı da öğren ki tohumculara bağımlılığın ortadan kalksın

ugur0 tarafından 17/Mar/14 14:58 tarihinde düzenlenmiştir

imza
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

şuraya bi çizik atayım

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    ugur0 bunu yazdı

hocam burada şimdi önemli olan kendi misellerini üretebilmen. hani aldın sen dübel miselleri yetiştirdin, bittiler fln sonra tekrar alacan, adamlara bağımlı olacan hep. kendi misellerinide üretmen lazım. yani kültüre almayı da öğren ki tohumculara bağımlılığın ortadan kalksın

hocam birkere asilama yaptiktan sonra ayni kutukten 4-5 yil mantar alabiliyon. tekrardan ekme gerekmeden.

Shaban Interactive Pro.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

bende uzun süre araştırmıştım hatta huriyyette görmüştüm bu mantarı ölümsüzlük mantarı olarak falan daha sonra ne bilim mantar olayına karşı biraz ön yargılı olduğum için satın almamıştım. Şimdi n11' den sipariş ettim bakalım gelince deneyeyim işe yarıyor mu gerçekten... Yetiştirmek falan 7-8 ay ölüm gibi :/

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Hocam bu mantar türünü bilmiyorum ama.Bildiğim en baştan mantar üretiminin zor olduğu.Kompost halinde bulabilirsen işler biraz daha kolaylaşır.Kompost çuval içinde üretime hazır mantar gibi birşey oluyor.

Toplam Hit: 1163 Toplam Mesaj: 10