Reklam Sorunsalı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Dostlar merhaba,reklamlara değinmek istiyorum;

Parfüm reklamlarıyla başlıyorum..Dikkat ettiyseniz,içinde sevişme olmayan bir parfüm reklamı yok,Str8,caldion vesaire..Parfümle cinselliğin bağdaştırılması nasıl bir mesaj vermektedir?Kullanırsanız sevişme garanti gibi birşeymi?

Diğer reklam türüde,yıllarca muzdaribi olduğumuz deterjan reklamları,adamlar yıllardan beri belli pazar payına sahip olmalarına rağmen reklamlara hiç ara vermiyorlar,ve görsel zenginliklerle süslüyorlar,misal "lekenin içine işleyen akıllı tanecikler" falan..

Gerçekten akıllı tanecik diye bir olay var mı?Deterjan üreticileri nano-teknoloji kullanıyorda bizim mi haberimiz yok?İktisat hocası şöyle demişti,o deterjan ya da şu deterjan bir fark yok,farkı yaratan tek şey reklamlar,ve bu reklamlar dolaylı olarak bize yansıyor ürün girdi değeri olduğu için..Aynı ürünün reklamlarla farklılaştırılması..

Şikayetvar.com sitesini bilirsiniz,orada bir satış hilesi okudum size de aktarıyım:

Peynir: Ucuz peynir tenekesi açılır. Vitrinde iki ayrı yer hazırlanır. Birinin etiketine az yağlı fiyatı 2 milyon ise diğerinin etiketine tam yağlı  fiyatı 3 milyon yazılır. Ucuz peynir tenekesinden çıkarılan peynir her iki yere de konur. Böylece vatandaş bir güzel dolandırılmış olur.  Konu ile ilgili yaşadığı bir olayı da aynen aktarıyorum. Bir gün yaşlı bir teyze geldi. Peynirlere baktı pahalı olandan bir kilo ver evladım dedi. Bende kendisine acıdığım için teyzecim ikisi de ayni peynir sana bundan vereyim diye uyardım. Ancak teyze haklı olarak sen bana adi peynir mi yedirmek istiyorsun diye kızdı ve pahalı etiket konan adi peyniri alıp gitti.
    ______________________________________________________________________________________________________________

Ha bir de dondurma reklamlarındaki sürekli işlenen "aşk" teması nedir?Neden magnum reklamlarında sürekli hoş bir hatun şehvetli şehvetli yalar,ulan sokakta magnum yiyemez olduk,ya da cornetto reklamları,neden sürekli aşk,bu zayuf noktamız mıdır?

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maganda
    maganda's avatar
    Erkek
    alıştı artık millet kazıklanmaya :F
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Erkek

güzel bir konuya değinmişsin :)

reklamları hazırlayanlar insanların neye ilgi duyup duymayacağını biliyor. biraz laf salatası yaparak,süslü kelimeler kullanıp halkı kandırıyorlar. Masraf da ediyorlar,reklam giderleri :)

Arz-talep ilişkisi mevcut herşeyde.Toplum ilgi gösterdikçe o konu daha çok irdelenir.Deterjan da olduğu gibi. Toplum ne kadar çok istiyorsa o kadar çok reklam yapılır ve "ayrıntılı" biçimde.onlara göre de kendileri haklı.Adamların amacı malını satmak..

Bu konu açılmışken bir olay yazmak istiyorum.Bir ilaç firmasının müdürünün şöyle bir demeci vardı

biz zaten hasta olan insanlara ilaç satıyoruz,amacımız hasta olmayan insanlara da ilaç satmaktır

dikkat edersek en ufak bir rahatsızlık bile aşırı derece büyütülebiliyor.. kar mantığı almış başını gidiyor.Bakalım nereye kadar gidecek

Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    Bi de şey var hocam,deterjan reklamlarında sürekli evhanımlarının kullanılması,biz sizdeniz,samimiyiz mesajları falan..İşin kötüsü her seferinde yutuyoruz zokayı

Çekil,Önümden Çekil...
Toplam Hit: 784 Toplam Mesaj: 4