folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Reklam Verenlerin Reklam Anlayışı

Reklam Verenlerin Reklam Anlayışı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

Yaw az önce Tv CNN türk izliyordum, spor haber lerinde aaşağıdaki başlık aynen şöyle

Beko Basketbol ligi:

Banvit: 77 - 80 Galatasaray cafe crown

ya varya sinir oldum, beni gıcık etti.. Ben sizin reklam anlayışınıza sokayım. Bilmeyen biri olsa sabzeler meyveler eşyalar maç yapıyor sanacak.. Ula ben şimdi sırf orda beko gördüm diye;

Ben: Abi varya evlenirsem tüm beyaz eşyalarımı Bekodan alıcam

Yanımdaki: Nie la nerden çıktı?

Ben: Olm bakasan Basketbol liginin başıan Beko yazıyo.

Yanımdaki: Kafana sokim senin! sie ol git.

Ne yani bunun mantığı ne? macı ne ? tamamen saçmalık, gereksiz aptalca bişey.. diyecek bişey bulamıyorum.. yine bunada şükür düşünsenize isimlerin aşağıdaki gi boldupuna.

Gillete mach 3 turbo ligi:

Mudurnu tavuk 77-80 Akel pirinç

off off, sizin düşünceleriniz ne bu konuda? sakın onlar reklam yapmıyor sponsor oluyor diye bişey demryin bunu msn dede diyen oldu :( lan reklam yapmıyorsa adını yazdırmasın ozmn? versin parasını sponsor olsun nie adını yazıyor

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Hoja basketbol takımlarımızın maddi durumları ortada, futbol takımlarına ayrılan bütçe basketbol takımlarına ayrılmıyor. Bu nedenle, sponsorlar yardımıyla ayakta kalmaya çalışıyorlar.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek
    hacı tamm olabilir am abunu insan gibi yapmayı densinler, nebilm bi yerlere logo koysunlar sahda yerlere yazsınlar, sanal reklam yapılsın vs. vs. bi sürü alternatif var.. bu şekild eçok abes kaçmıyormu?

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muratkaradag
    muratkaradag's avatar
    Erkek

Gillete mach 3 turbo ligi:

Mudurnu tavuk 77-80 Akel pirinç

off off, sizin düşünceleriniz ne bu konuda?

------------------------------------------------------------------

demekki bundan sonra pirinci akelden alıoz :)

saçma tabi ama hemn hemn basketbolda butun takımlar öle.

futboldada misal tcell süper lig
    vestel manisa :)

Bu Alana REKLAM Verebilrsiniz.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek
    bu konuyu acmanda reklama giriyo :D reklamın iyisi kotusu olmaz

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek

reklamcılık ile ilgili bir yazının girişinde şu mantıkta birşeyler yazıyordu hatırımda kaldığınca kendi cümlelerimle yazacam.

reklamı gören müşteri o reklamı gördükten sonra evden çıkıp ürünün olduğu mağazadan ürünü almaz. reklamın amacı bilinçaltına yerleşmektir. örneğin ben bir okul dergisi çıkarıyorum. bir bilgisayarcının reklamını güzel bir tasarımla arka kapağa renkli bir şekilde yerleştirdim. bunu okuyan öğrenciler bir gün bilgisayar ihtiyacı olduğunda bilinçaltına yerleşmiş olan o renkli reklamı farketmeden hatırlayarak ismi geçen bilgisayarcıya gidecek. beko basketbol ligi cümlesi aklında kalan bir adam beyaz eşya ihtiyacı olduğunda bilinçaltı markaları sıralarken ilk olarak bekoyu hatırlayacak diğer markalardan önce. ha diyeceksin ki arçelik de normal tv reklamı veriyor. o zaman rekabet devreye giriyor. kimin ismi piyasada daha çok geçerse ya da kimin reklamı daha çok etkileyici ise  o daha çok hatırda kalır ve ilk tercih olur.

kendinize ayığ olunuz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    -basketbol ligini çok sevdim gidip bi buzdolabı alayım bekodan. yada şöyle galatasaray bu kes kazandı bi kahve içeyim gibi bişey bekliyorsun bu durumdan.Tabiki saçma bişey. Önemli olan reklamdaki izlenimin aklımızdaki kalan ismi, Örnek olarak; turkcell süper lig. Ne kadar yapışık ve kalıcı bi isim olmuş değil mi? Aklımızda turkcell ismi kalıcı olduktan sonra hat denilince akla gelen turkcell oluyor bu kes. Böylece iyi bi isim yapmış oluyorlar tabi bu arada hem kulüp hemde reklam verenin büyük bir kazancı oluyor.real'in dediği gibi ürünün isminin orada kalması hemen bi satış patlaması yaşatmaz.
Toplam Hit: 869 Toplam Mesaj: 7