Reklamcılık Hakkında Sorular
-
müritler otocunun konusunu takip edince televizyon sektöründe bayağı bir mürit varmış. Bende bu sektörde çalışmak istiyorum bu yüzden aklıma takılan soruları sizlere sormak istiyorum ama bu soruları özellikle alanı bu olan müritler cevaplarsa çok yardımcı olurlar.
1.şimdi en baştan başlıyalım. ben anadolu lisesinde tm öğrencisiyim lise 3. bu sene ts sınıfı açmayı planlıyolarmış yeterli sayıda öğrenci bulunursa iletişim fakülteleri ts'den alıyo ama alan kalktı katsayı olayı önümde 2 seçenek var ya tmde kalıp matematikte kascam sınavda türkçe(edebiyat, dil anlatım) ve matematik çözcem ya da tsye geçip sadece türkçeye vercem kendimi şöyle bi durum var ben matematik yapabiliyorum türkçeyi yapamıyorum çalışmazsam. ne yapayım?
2.üniversitede lise derslerinin bi faydasını gördünüz mü? edebiyat olsun dil anlatım olsun matematik olsun. şuan derslere mi yoğunlaşayım yoksa bu grafik programlarına falan mı çalışayım ilerde bunlarda lazım olcak
3.üniversite mi yoksa tecrübe mi? 4 yıl okuyacağıma bu sektöre girerim 4 yıllık bi tecbrübe edinirim diyorum.
4.web tasarım öğrenmeli miyim bi artısı olur mu?
5.bu sektörde iş kolları nelerdir? mesela grafik tasarım var ben bunu düşünüyodum ama daha ilginç getirisi daha yüksek bi seçenek var mıdır?
6.son olarak tecrübelerinizi paylaşır mısınız? ve ne yapayım ben şuan bu sektörde kariyer sahibi olmak için
-
Hadi bi cvp yazayım sana,
1- ne gerekiyorsa ona çalış.
2- matematiğin faydasını gorursun
3- tecrübe edin
4- +sı olur.
5- Bunun kolu falan yok, o okuluda okuma, en fazla matbacıda iş bulursun. Tıp oku.
6- Bedavadan kariyer vermiyolar artık, paran varsa tükan açarsan kariyerin olur, yada iyi bir matbacıda grafiker şefi olursun.
Edit: Hayalleri sönmesin, biraz düzenledim.
cracker tarafından 21/Şub/13 04:51 tarihinde düzenlenmiştir