




Remote Çalışma Relocation Vb Sorular - Yazılım
-
Merhaba mürit ve mürideler.
Yakın zamanda bir kaç firma ile görüştüm ve her seferinde beklenti kısmında takılıp kalıyorum. A ülkesindeki maaşlar ile B ülkesindeki maaşlar her zaman aynı olmayabiliyor. Bundan dolayı maaş skalalarını kestirebilmek için nerelerden faydalanabiliriz. Romanya maaşdan %40 kesiyormuş, efendim ABD %20 kesiyor ama falan da filan. Bir de merak ettiğim şöyle bir durum da var. Remote çalışacaksak neden çalıştığımız ülkeye vergi ödüyoruz? Bu konuda biraz beyin fırtınası yapsak iyi olabilir. Böyle bir konu görmedim TBT de ya da ben kaçırdım. Remote çalışan arkadaşlar ya da yurtdışında çalışan arkadaşlar destek olabilir mi?
-
Seni kendi personelleri olarak göstermesinler. Kontratlı çalışan olarak göstersinler. Sana parayı gönderecekler sen vergini Türkiyede vereceksin.
-
O iş tam olarak nasıl olur bilmiyorum... Fakat herkes beklenti soruyor. Ülkeyi bilmiyorum, sektörü bilmiyorum nasıl beklenti verebilirim bilmiyorum bu konuda sıkıntılar çıkıyor.
-
mantik basit. calisacagin sirketin hangi ulkede oldugu seni ilgilendirmiyor remite calismada.
maas konusunda da yasadigin ulkeyi baz alacaksin. mesela tr sartlarinda ornek olarak aylik 50 bin tl mi lazim normal bir yasam icin. o halde bu rakami euro ya da dolara cevir soyle. yoksa 10bin euro ya da dolar gibi rakam vermek isteseler senin yerine kendi ulkesinden adam bulur zaten. unutma adamlarda remote personeli kendileri icin maliyet avantaji oldugu icin calistirmak istiyorlar.
-
levels.fyi sitesinden bakabilirsin maaşlara. ABD deki software maaşları için güzel kaynak.
-
Çok etken var bunu değiştiren.
Ama ilk önce yaşadığın yerde düzgün bir insan gibi yaşam için rakkam nedir onu bir bul. Onu dövize cevir.
Sonra şirket lokasyonunu ve "software developer/engineer ya da data analisyt" falan iş neyse ve yanına "avarage wages" ekle Google çak, incele.
2 rakkam arasında biseyyi söylemen en mantıklısı olur.
Senelik 30-60 bin dollarz arası rakkam seçip, vergisi dahil canikom diye yaz beklentine. Genelde yıllık maaş konuşuluyor İngilterede falan, Avrupa'da genel mi bu durum onu bilmiyorum.
-
glassdoor'a baktın mı?orada maaş seviyeleri oluyor genelde.
bir de çoğu ülkede expatlar için yapılmış sayfalar var. mesela almanya için tonla bulursun brütten nete nasıl dönüyor diye.
ha bir de facebook grupları oluyor. örneğin ben zamanında almanya heidelberg expats diye bi gruba girip direkt seninle aynı süreci yaşayan adamlara falan sormuştum. faydalı oluyor.