Remote Desktop Manager Hakkında
-
Herkese Hayırlı Bayramlar..
Parmağimdaki Catlama Yüzünden Bilgisayar basında olamayabılırım Bu Yuzden Yattıgım Yerden Kontrol saglamak ıstıyorum, Cunku Sehır değişirsemde Ihtıyacım olacak, Wifi agımdan sorunsuz gırıyorum ama Mobılden Gırmeye calısınca Hata verıyor Sorunu Çözemedım Yardımlarınızı Bekliyorum Konu dogru Yerdemı Bilmiyorum Şimdiden Tesekur ederim..
-
DracuLax bunu yazdı
Parmağimdaki Catlama Yüzünden Bilgisayar basında olamayabılırım Bu Yuzden Yattıgım Yerden Kontrol saglamak ıstıyorum, Cunku Sehır değişirsemde Ihtıyacım olacak, Wifi agımdan sorunsuz gırıyorum ama Mobılden Gırmeye calısınca Hata verıyor Sorunu Çözemedım Yardımlarınızı Bekliyorum Konu dogru Yerdemı Bilmiyorum Şimdiden Tesekur ederim..
keşke nasıl bir hata aldığınıda yazsaydın.
Muhtemelen, sabit ip adresin yok cgn ip havuzundasın, dışardan ilgili portlara yönlendirme yok yani açık değil diye düşünüyorum.
kUz3y tarafından 02/Ağu/20 21:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Anydesk
Teamviever
Vb.. kullan derim
-
kUz3y bunu yazdıDracuLax bunu yazdı
Muhtemelen, sabit ip adresin yok cgn ip havuzundasın, dışardan ilgili portlara yönlendirme yok yani açık değil diye düşünüyorum.
Bilgisayar a Rahat Baglanıyorum Mobilden sorunsuz ama Wifi yi Kesip Mobil iple baglanmak ıstedıgımde Sorun cıkarıyor unable connect to host Hatası alıyorum.
-
KaptaN bunu yazdı
Anydesk
Teamviever
Vb.. kullan derim
Kardesım Diger Bilgisayar Bosta olacagı ıcın uzakta olacagım ıcın ip sifre davasi olacak bunlarda Müdahil olamayacagım Kısaca Uzaktan Yönetim Microsoft un uygulamasınıda mobilden calıstırsam kafi sonucta onunlada baglanma sansım var lakın uyumlu uygulama hangisi ve Proxy veya Normal ip mobil nasıl calıstırırm bu kısım bana lazım.
-
DracuLax bunu yazdıkUz3y bunu yazdıDracuLax bunu yazdı
Bilgisayar a Rahat Baglanıyorum Mobilden sorunsuz ama Wifi yi Kesip Mobil iple baglanmak ıstedıgımde Sorun cıkarıyor unable connect to host Hatası alıyorum.
Wi fi dediğin aynı ağdasınız sanırım. Bu şekilde bağlanır. Mobil veri başka bir dünya oradan bağlanmasın kaptanın dediğini yap.
-
Hocam kendini boşa yoruyorsun https://remotedesktop.google.com/access/ kur bunu kafan rahat ip şifre vs yok bir defa pc ye kur program veya başka birşey açmana gerek yok pc kapansa bile biri pc açsın erişim sağlıyorsun.
-
Eğer bağlantı kuramıyorsan arkadaşların da dediği gibi CGA ağındasın. Dışarıdan portlar ile bilgisayarına ulaşamazsın. Teamviewer ve anydesk gibi programlardansa tablette RDP kullanmayı ben de daha çok seviyorum. Dışarıdan bağlandığımda bilgisayarın ekranının kilitli kalması, görüntüyü tablete göre uyarlaması, teamviewer'ın backspace bugu gibi şeylerden arınıyorsun. Güzel oluyor.
RDP kullanabilmen için iki yöntem var:
- İlk yöntem sabit ip almak, böylece CGA havuzundan çıkacak ve IP adresin ile bilgisayarına ulaşabilir olacaksın. Aylık birkaç lira faturana ek olarak yansıtırlar. Kötü yönü eğer bir şekilde IP'nin modem resetlendiğinde değişmesini istiyorsan bunu yapamayacaksın.
- İkinci yöntem ise özel VPN kullanmak. Özel VPN ile ilgili ağa bağlı her cihaz birbirleri arasında aynı ağ içerisindeymiş gibi iletişim kurabilirler. Kötü yönü biraz teknik bilgiye, VPS olsa da sunucuya ihtiyacın olduğu gibi eğer doğru ayarı yapmazsan tüm verileri sunucu üzerinden geçirdiği için bağlantı hızının biraz düşmesine sebep oluyor bunlara katlanacaksın.
Ya da hepsini sittir edip bugsa bug, cons ise cons diyip teamviewer, anydesk gibi programları kullanacaksın.
Edit: bir yöntem daha var eğer oyun vs gibi GPU istemeyen işlemlerin oluyorsa windows sunucu kiralayıp üzerine windows 10 kurdurup RDP ile her yerden bağlanabilirsin. Avrupada sunucularım var 1gbit up ve down kullanmak oldukça güzel bir deneyim oluyor.