Resesif Ekran Nedir ? Kötülüğü İyiliği Nedir?
-
tablet pclerin özelliği olarak yazan resesif ekranı donanım haberde yerin dibine soktular nedir bu resesif ekran amacı nedir iyiliği kötülüğü nedir?
-
O kötü nokialardaki ekranlar resistif,htc de kapasitif..onlar daha verimli.
-
hacı bildiğim kadarıyla söyleyeyim, birincisi biraz daha kuvvet uygulamak gerekiyor algılaması için ikincisi multitouch özelliği kullanılamıyor, yani 2 parmakla kullanamıyosun hani resmi tut çek büyüt olayı yok,
bunlar resesifin dezavantajları
ancak kapasitiftede sorunlar var kapasitif sürekli ekranda gerilim bulundurdugundan şarj problemi çıkarıyor yani boşu boşuna sürekli elektrik harcıyor kapasitifte elektrostatik alan oluşturup sen dokunduğunda o elektrostatik alanın değişmesi sayesinde kullanım sağlanıyor ayrıca kalemle kullanmaya kalktığında da problem oluyor çünkü statik alanı değiştiremiyosun faln fıstık
ikisininde avantajı dezavantajı bunlar bana sorarsan ben kapasitif derim ama benden daha iyi bilen birileri cevaplarsa daha iyi olur
Edit düşün adını bile bilmiyomuşum resistif miş :D
-
Kapasitif ile ters şeylerdir.
Kapasitif demek canlı vücudundaki elektrikle çalışır, dolayısıyla elektrik alamazsa çalışmaz. Mesela kapasitif telefonlar normal telefon kalemleriyle çalışmaz, çünkü normal telefon kalemleri elektriği iletmez. Cihaz elektrik almadığı için dokunmatiği çalışmaz.
Resesif ise nokia'larda bulunan "dokunmatik" adı altında geçen ama aslında "hasarmatik" olan telefonlarda kullanılan teknoloji.
Yani kısaca bir alet kapasitif ise daha kalitelidir çünkü daha hassastır, daha iyi algılar.
-
Dokunmatik olarak 2 tip ekran var .
1- Resistive
2-Capasitive
Resistive ekranlar herhangi bir cismin ekrana uygulamış oldugu basınçla çalışır .
Capasitive ekranlar vucut ısısını algılayarak çalışırlar . Herhangi bi stylus kullanımı olmaz .
Avantaj ve dezavantajları kullanıcıya göre degişir . Capasitive ekranlara bazen yanlış hasas dokunuşlar kullanıcıları rahatsız eder .
-
JackDaniels bunu yazdı:
-----------------------------Dokunmatik olarak 2 tip ekran var .
1- Resistive
2-Capasitive
Resistive ekranlar herhangi bir cismin ekrana uygulamış oldugu basınçla çalışır .
Capasitive ekranlar vucut ısısını algılayarak çalışırlar . Herhangi bi stylus kullanımı olmaz .
Avantaj ve dezavantajları kullanıcıya göre degişir . Capasitive ekranlara bazen yanlış hasas dokunuşlar kullanıcıları rahatsız eder .
-----------------------------Benim arkadaşta HTC var gıcık oluyor benin nokia3315 i veeyim diyorum kabul etmiyor yafşak : ))
-
reziftifin avantajı herhangi bir şeyle ekranı kullanabilmen.(eldiven,plastik kalem,vs )
-
Resistive dediğiniz ekran şu dandik çin malı telefonlarda mı oluyor ?
-
çin malı kapasitifler bile çıkmş :))
sanıldığı kadar kapasitifler hassaslık problemi çıkarmıyor.. örneği BAZI modellerde telefonu kulağa getirince ekran kararıyor.. böylece yanlışlıkla kapatmış olmuyorsunuz.
kapasitif varken rezistif almak ahmaklığın yüzaklığıdır. :D
aslında üç çeşit dokunmatik vardır
rezistif kapasitif ve kızılötesi algılayıcı...
3.sü yaygın değildir.
-
konuyu fena hortlatacam ama önemli stantum denen firma resistif ekrana software yardımıyla öyle şeyler yapıyor ki iphone yanında mok yemiş diyolla sitesinde sadece software değilmiş gibi görünüyor anlayan bilen var mı acaba