Resim Boyutu Küçültme
-
arkadaşlar siteye koyucam resimlerin boyutlarını ufaltmam lazım ama pixeli bozulmadan misal 1024*1024 ben bunu 800*534 veya daha kucuk ?? varmı böyle bi pro ?
-
http://nasilyapilir0.blogspot.com/2010/03/resimler-nasil-boyutlandirilir.html
-
photoshopda image > image resize tıkladıktan sonra alttan scale ve constrain tiklersen resim kare değilse genişliğe ne yazarsan yüksekliği kendi ayarlıyo yada yüksekliğe ne yazarsan genişliği kendi veriyo ama iki tarafın ölçüsüde aynıysa 1024x1024 > 800x800 şeklinde veriyo mantıklısıda o yani yoksa resim şişiyo.
-
zamazingo bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar siteye koyucam resimlerin boyutlarını ufaltmam lazım ama pixeli bozulmadan misal 1024*1024 ben bunu 800*534 veya daha kucuk ?? varmı böyle bi pro ?
-----------------------------Tam aradığın şey sanırım Tıkla bak
-
saolun hocam naslyaplırdaki daha basit geldi
-
fast image resizer istediğin boyutu formatı kaliteyi seç resmi programa sürükle bırak...http://adionsoft.net/fastimageresize/
-
zamazingo bunu yazdı:
-----------------------------
saolun hocam naslyaplırdaki daha basit geldi
-----------------------------Herzaman sadelikten yanayız:D
-
paint
-
paint.net kullan microsoftun ücretsiz vermiş olduğu bir program photoshop kasar pcmi diosan paint.net basit işlemler için birebir ancak paint.net kullanabilmek için net framework 3.5 yüklü olması gerekmekte.
Net.Framework 3.5 SP1 : http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=124150
Paint.Net: http://www.dotpdn.com/files/Paint.NET.3.5.4.Install.zip
-
Böyle bir şey mümkün değil...
1024x768 çözünürlüklü resim
800x534 olursa detaylarını bir miktar kaybeder...
Sonuç taminkarsa sorun yoktur...
Küçük resim büyütülürken daha çok sorun çıkar, bilgisayar yeni pikseller atar araya...
